logo tobb logo tobbetu

T20 Açılışı İçin 20 Ülkeden Çok Sayıda Düşünce Kuruluşu Temsilcisi İstanbul’da Buluştu İki gün süren toplantılarda 9 ayrı oturumda yoğun bir çalışma yapıldı.
Haber resmi
10/02/2015 - Okunma sayısı: 2834

İSTANBUL- T20 Türkiye açılışı için 20 ayrı ülkeden çok sayıda düşünce kuruluşu temsilcisi İstanbul’da biraraya gelerek 2 gün boyunca yoğun bir çalışma yaptı.

Programın ilk gününde Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük toplantı salonunda biraraya gelindi. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü Direktörü Şevket Pamuk ve TEPAV Direktörü Güven Sak’ın “hoş geldiniz” konuşmalarıyla saat 10.00’da başlayan toplantı 20.00’ye kadar devam etti. Gün boyunca “Küresel Yönetişimde Karşılaşılan Zorluklar”, “Makroekonomik ve Finansal İşbirliği”, “Ticaret ve Yatırım”, “Altyapı”, “Kalkınma Gündemi” ve “Teknoloji ve İnovasyon” başlıklı toplam 6 oturum yapıldı.

Konuşmacılardan Richard Manning İstanbul’a gelemeyince programa Skype bağlantısıyla İngiltere’den katıldı.

İkinci gün kamuoyuna açık olarak yapılan toplantı saat 10.00’da TEPAV Direktörü Güven Sak, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından yine genel katılıma açık “Küreselleşmeyi Yanlış Düşünmek”  başlıklı bir panel yapıldı.

Öğleden sonra ise çalışmalara ilk günün değerlendirmesiyle başlandı. Programa “T20 küresel yönetişim gündemine nasıl katkı sağlayabilir?” başlıklı oturumla devam edildi. İki günlük çalışmalar, katılımcılarının ortak araştırma yürüteceği alanların da belirlendiği değerlendirme oturumuyla son buldu.

 

Toplantı ile ilgili dokümanlara İngilizce haber üzerinden erişmek için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler