logo tobb logo tobbetu

TEPAV ve Chatham House, G20’nin Etkinliğini Artırmaya Yönelik Önerilerini Açıkladı “G20 Sürecindeki Zorlukları Yönetmek” başlıklı projenin kapanış toplantısı İstanbul’da yapıldı.
Haber resmi
09/02/2015 - Okunma sayısı: 2769

İSTANBUL – TEPAV ve Chatham House tarafından İngiltere Büyükelçiliği’nin finansmanıyla yürütülen “G20 Sürecindeki Zorlukları Yönetmek” başlıklı projenin kapanış toplantısı yapıldı.

Dönem başkanlığı öncesinde Türkiye’nin G20’de kapsayıcı yönetişim gündemini güçlendirmeye yönelik öneriler sunmayı amaçlayan  “G20 Sürecindeki Zorlukları Yönetmek” projesinin kapanışı, 9 Şubat 2015 Pazartesi günü Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir toplantıyla yapıldı. “Türkiye G20 Başkanlığı’nda İşbirliğinin Önündeki Engeller ve Küresel Yönetişim” başlıklı toplantıda, projenin çıktıları ile TEPAV ve Chatham House’un ortak önerileri kamuoyuyla paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını TEPAV İcra Direktörü Güven Sak ile İngiltere Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage yaptı. Konuşmaların ardından TEPAV ve Chatham House’un ortak önerilerinin de değerlendirildiği panele geçildi.

Centre for International Governance Innovation (CIGI) Küresel Ekonomi Programı Direktörü Domenico Lombardi’nin moderatörlüğünü yaptığı panelde TEPAV İcra Direktörü Güven Sak ve Chatham House Uluslararası İktisat Araştırmaları Direktörü Paola Subacchi projenin çıktıları olan ortak önerilerini sundu. Oturumda ayrıca Afrika Diyalog Koalisyonu (CoDA) İcra Direktörü Rahel Kassahun ve Peking Üniversitesi Uluslararası Politik Ekonomi Merkezi Direktörü Yong Wang konuştu.

TEPAV Direktörü Güven Sak konuşmasında G20’nin istihdam ve büyüme gündeminin gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Sak ayrıca kapsayıcılık ile altyapı projelerinde bağlantısallık vurgularının güçlendirilmesine ihtiyaç olduğunu belirtti. TEPAV ve Chatham House’un G20 2015 gündemi için önerileri 5 temel başlık altında toplanıyor:

  1. Dış ticaret ve kalkınma
  2. Yatırım ve altyapı
  3. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ’ler)
  4. Uluslararası finans sisteminin güçlendirilmesi
  5. Enerji ve iklim değişikliği

TEPAV ve Chatham House önerilerine  İngilizce haber üzerinden erişmek için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler