logo tobb logo tobbetu

Ermeni Girişimciler Türkiye’ye Geliyor Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen ziyaret sırasında heyet önce İstanbul, ardından Antalya’da çeşitli etkinliklere katılacak
Haber resmi
23/02/2015 - Okunma sayısı: 1694

ANKARA- Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında düzenlenen Girişimciler Değişim Programı’nın ikinci ayağında bir Ermeni Girişimci heyeti Türkiye’ye gelecek.

TEPAV ve PJC (Public Journalism Club) işbirliğiyle ilk ayağı Kasım 2014’de Ermenistan'da Erivan ve Gümrü’de gerçekleştirilen Girişimciler Değişim Programı’nın ikinci ayağı 25 Şubat - 1 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul ve Antalya’da gerçekleştirilecek.

5 günlük değişim programı kapsamında Ermenistan’dan 14 kişiden oluşan bir Girişimcilik Delegasyonu İstanbul’a gelecek. Programın açılışı 25 Şubat Çarşamba günü saat 13:30’da Cezayir Restaurant’da Türkiye ve Ermenistan ICT sektöründe uzmanların, yatırımcıların, akedemisyenlerin ve girişimcilerin katılacağı iki ülkenin Bilişim Sektörlerinin Olası İşbirlikleri ve Fırsatlarının tartışılacağı basına açık yuvarlak masa toplantısı ile yapılacak. Toplantının açış konuşmalarını TEPAV Proje Koordinatörü Ussal Şahbaz ile Public Journalism Club Direktörü Seda Muradyan yapacak.

Etkinlik çerçevesinde “Ermenistan ve Türkiye Bilişim Sektörleri hakkında genel bilgi”, “Türkiye ve Ermenistan’da yatırımlar, startup’lar ve yatırım ortamı hakkında bilgi”, “İnternet Özgürlüğü, Kamu-İnternet İlişkileri, Siber Savaş hakkında bilgi” konulu sunum ve tartışmalar yapılacak.

Programın ikinci gününde Ermenistan’dan gelen girişimcilik delegasyonu önce İTÜ Teknokent’i ziyaret edecek. İTÜ Teknokent tanıtım turunun ardından program, teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Monitise, Solvoyo ve Rasyonet firmalarını  ve Girişim Fabrikası’nı ziyaret ile devam edecek. 26 Şubat programı Yemeksepeti.com ziyareti ve orada düzenlenecek Türkiye ve Ermenistan’da Girişimcilik ve Yatırım Ortamı paneli ile sona erecek.

Delegasyon İstanbul programının ardından Antalya’ya geçerek , 27-28 Şubat günlerinde yapılacak Startup Turkey’e katılacak.

Program

Girişimciler Değişim programı, Avrupa Birliği fonlu, Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında gerçekleşmektedir.

Yazdır

« Tüm Haberler