logo tobb logo tobbetu

TEPAV/Sak: " Büyümek İçin Ortak Bir Hedefe Kilitlenmek Gerekir" Güven Sak, Türk ekonomisinde büyüme için rekabet politikasının şirketlerin küresel rekabet ortamına uyumu amacını görebilmesinin önemine dikkat çekti.
27/03/2008 - Okunma sayısı: 1682 TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, büyüme sürecinin ortak bir hedefe kilitlenmeyi gerektirdiğini ifade ederek, bu çerçevede rekabet politikasının da şirketlerin küresel rekabet ortamına uyumu amacını görebilmesinin   önemli olduğunu açıkladı.

Rekabet Kurumu'nun 11. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara'da "Makro Ekonomik Hedeflere Ulaşmada Rekabet Politikası ve Uygulamaların Rolü" konulu bir sempozyum düzenlendi.

Sempozyum kapsamında yeralan "Türkiye'de Rekabetin Kurumsallaşması ve Kurumsallaşma Sürecinde Rekabet Kurumu'nun Rolü" konulu panele katılan TEPAV Direktörü Sak "Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Rekabet Politikası" başlıklı bir sunum yaptı. Türkiye'de temel sorunun şirketlerin yeterince büyümemesi olduğuna dikkat çeken Sak, şirketler kesiminin önündeki büyüme engellerinin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Sak büyüme sürecinin ortak bir hedefe kilitlenmeyi gerektirdiğini açıklayarak, "Hizmetler sektöründe yeniden yapılanma ve şirketlerin büyüme engellerinin kaldırılması konusunda herkesin ortak hedefi görebilmesi gerekir. Bu çerçevede, rekabet politikası da, şirketlerimizin küresel rekabet ortamına intibakı amacını görebilmelidir" dedi.

Etiketler: Rekabet,

Yazdır

« Tüm Haberler