logo tobb logo tobbetu

TEPAV/ Sak: "Artık Eylem Dönemine Geçmeliyiz" Prof. Dr. Sak, küresel entegrasyondan kaynaklanan dönüşüm süreci içinde olunduğuna dikkat çekerek, "Eylem planlarından, planlanmış eylemlerin hayata geçirildiği bir döneme geçmeliyiz" dedi.
21/03/2008 - Okunma sayısı: 1484 TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak küreselleşmenin yarattığı olumsuzlukları en aza indirmek için bir stratejiye ihtiyaç olduğunu bildirerek, kaybedecek süre olmadığını, artık eyleme geçilmesi gerektiğini açıkladı.

32. İktisatçılar Haftası etkinlikleri "Geçmişten Geleceğe Türkiye ve Dünya " üst başlığı ile 19-20-21 Mart 2008 tarihlerinde yapıldı.

TEPAV Direktörü Prof. Dr. Sak hafta kapsamında düzenlenen "Küreselleşme ve Kriz" konulu toplantıda "Türkiye'nin Küresel Ekonomiye Entegrasyonu Üzerine Gözlemler" başlıklı bir sunum yaptı. Sunumunda küreselleşmenin sürekli bir yeniden yapılanmayı beraberinde getirdiğine, her değişim sürecinin, kendi kazananını ve kaybedenini yarattığına dikkat çeken Sak, "Küreselleşmeye karşı artan direncin temelinde de bu yatıyor" dedi. Sak, küreselleşmenin yarattığı olumsuzlukları en aza indirmek için bir stratejiye ihtiyaç olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Enerjimizi ve potansiyelimizi doğru değerlendirir, önceliklerimizi doğru belirlersek en az hasarla yeni bir aşamaya geçeriz. Kaybedecek bir 100 günümüz daha yok. Kaybettiğimiz her gün, rakiplerimizi yakalamamızda geri kaldığımız bir gün daha demektir. Eylem planlarından, planlanmış eylemlerin hayata geçirildiği bir döneme geçmeliyiz."

Etiketler: Küresel Ekonomi,

Yazdır

« Tüm Haberler