logo tobb logo tobbetu

Think 20’nin zirve öncesi son toplantısı Mumbai’de yapıldı TEPAV ile Gateaway House’un birlikte düzenlediği toplantıda Hint düşünce kuruluşları, iş dünyası ve politika çevrelerinden ileri gelen isimler bir araya geldi  
Haber resmi
23/10/2015 - Okunma sayısı: 1744

 

MUMBAİ- Think 20’nin Antalya’daki zirvesinden önceki son toplantısı Hindistan’ın Mumbai (Bombay) şehrinde yapıldı. TEPAV’ın Hindistan’ın önde gelen düşünce kuruluşlarından Gateaway House ile  birlikte düzenlediği toplantıda Hint düşünce kuruluşları, iş dünyası ve politika çevrelerinden ileri gelen isimler bir araya geldi. Toplantı T20 kapsamında yapılan ilk bölgesel istişare toplantısı oldu.

T20 Mumbai İstişare Toplantısı, Gateaway House Direktörü Büyükelçi Neelam Deo, Türkiye’nin Mumbai Başkonsolosu Sabri Engin, TEPAV Ticaret Merkezi Direktörü Bozkurt Aran ve Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raguram Rajan’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Rajan konuşmasında, küresel ekonominin henüz krizden kurtulmadığına dikkat çekerek, yapısal reformların gerekliliği ile siyasi maliyetleri arasındaki gerilime değindi.Toplantının kamuya açık bölümüne “Jeopolitiğin İş Dünyasına Tesirleri” konulu panel ile devam edildi. Bu oturumda dünyanın önemli bilişim şirketlerinden İnfosys’in eski CFO’su Mohandas Pai, Hindistan Exim Bank’ın Başkanı Yaduvendra Mathur, Chairman EXIM Bank India, Rare Enterprises’ın sahibi Rakesh Jhunjhunwala, Forum for Strategic & Security Studies’in direktörü Seshadri Chari ile TEPAV Direktörlerinden Bozkurt Aran konuşmacı olarak yer aldılar.

Toplantının kamuya kapalı ikinci bölümünde katılımcı iş modelleri, ticaret - yatırım ve sürdürülebilir kalkınma, altyapı ve teknoloji - beceriler konularında yuvarlak masa toplantıları düzenlendi. Toplantılara TEPAV’dan Ussal Şahbaz ve Feride İnan ile Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr.  Sumru Altuğ birer sunum gerçekleştirdiler.

Hindistan’ın Çin ve Almanya’nın ardından 2018’de G20’ye başkanlık etmesi bekleniyor.

 

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raguram Rajan’ın konuşması için tıklayınız.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raguram Rajan’ın konuşmasının yazılı haline erişmek için tıklayınız.

 

TEPAV Ticaret Araştırmaları Merkezi Direktörü Bozkurt Aran’ın açılış konuşması için tıklayınız.

 

TEPAV G20 Araştırmaları Merkezi Direktörü Ussal Şahbaz’ın podcast açıklamaları için tıklayınız.

Etiketler: T20, Hindistan,

Yazdır

« Tüm Haberler