logo tobb logo tobbetu

Slovakya'nın AB Katılım Süreci Deneyimi TEPAV'da düzenlenen toplantıda, "Slovakya'nın AB Katılım Süreci ve Sonrasında İş Dünyasının Deneyimleri" ele alındı.
13/05/2008 - Okunma sayısı: 2982

ANKARA - EUROCHAMBERS Başkan Yardımcısı ve Slovakya Odalar Birliği Başkanı Peter Mihok "Slovakya'nın AB Katılım Süreci ve Sonrasında İş Dünyasının Deneyimleri"ni anlattı.

TEPAV'da 12 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleştirilen toplantının oturum başkanlığını TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı Osman Kocaman'ın yaptı.

EUROCHAMBERS Başkan Yardımcısı ve Slovakya Odalar Birliği Başkanı Peter Mihok konuşmasında, Slovakya'nın AB'ye katılım sürecinde kamu ve özel sektörün beraber hareket ettiğini ve bu işbirliğinin AB'ye katılım sürecini kolaylaştırdığını anlattı. Slovakya'daki iş dünyası özelinde yürütülen farkındalığı arttırma çabaları arasında AB'nin kurumlarını ve işleyişini konu alan "Avrupa El Kitabı"nı yayınladıklarını anlatan Mihok, iş dünyasını ilgilendiren müzakere başlıklarına ilişkin küçük bilgilendirici rehberler hazırlayarak odalar vasıtasıyla iş çevrelerine ulaştırdıklarını açıkladı.

Toplantıya katılan Slovakya'nın Türkiye Büyükelçisi Vladimir Jakabcin ise Slovakya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek veren bir ülke olduğunu ve her düzeyde ikili ilişkilerin olumlu olarak yürütüldüğünü ifade etti.

Etiketler: Odalar, Avrupa Birliği,

Yazdır

« Tüm Haberler