logo tobb logo tobbetu

TEPAV / Prof. Dr. Sak: " Türkiye'nin Bir Ulaştırma Stratejisi Yok" 31. IRU Dünya Kongresi çerçevesinde yapılan toplantıya katılan Güven Sak , "Karayolları Taşımacılığı ve Türkiye" başlıklı bir sunum yaptı.
14/05/2008 - Okunma sayısı: 1908 İSTANBUL- TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, Türkiye'nin bölgesel bir güç olabilmesi için karayolu taşımacılığının çok önemli olduğunu belirterek, "Ancak Türkiye'nin bir ulaştırma stratejisi yok" dedi.

TEPAV Direktörü Sak, 31. IRU (The International Road Transport Union - Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği) Dünya Kongresi çerçevesinde, 13 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenen "Kara Taşımacılığında Yeni Fırsatlar Ve Projeler" toplantısına katıldı. Toplantıda "Karayolları Taşımacılığı ve Türkiye" başlıklı bir sunum yapan Güven Sak, karayolu taşımacılığının Türkiye ekonomisi için önemini vurguladı. Türkiye'nin, bölgesindeki ülkelerle ekonomik entegrasyonunun derinleşmesi ve bölge ülkelerinde özel sektörün geliştirilmesi konularında öncü bir rol üstlenebileceğine dikkat çeken Sak, böyle bir rolü üstlenmenin ön koşulunun, Türkiye içinde ticaretin kolaylaştırılması stratejisinin ortaya konması olduğunu belirtti. Sak, bu çerçevede Türkiye'nin karayolu taşımacılığı sisteminin hızla uluslararası mevzuatla uyumlaştırılması gereğinin altını çizdi.

Etiketler: Ulaştırma,

Yazdır

« Tüm Haberler