logo tobb logo tobbetu

Türk ve Ermeni Girişimcilere Ortak Eğitim... Teknoloji Değişimi İçin Girişimci İşbirliği” programı 1 - 4 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Haber resmi
04/02/2016 - Okunma sayısı: 1414

ANKARA- TEPAV, Public Journalism Club (PJC) ve Viveka işbirliğinde düzenlenen “Teknoloji Değişimi İçin Girişimci İşbirliği” programı  1 -4 Şubat 2016 tarihlerinde Ankara’da  gerçekleştirildi.


Komşu ülkeden girişimcilerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek, girişimciliği iki ülke arasında interaktif hale getirmek amacıyla düzenlenen program çerçevesinde, Ermenistan’dan gelen üniversite öğrencileri ve yeni mezunlardan oluşan 12 genç girişimci TEPAV’da Türk girişimciler ve eğitmenlerle 4 günlük bir hızlandırma programına katıldı.


Programda katılımcılara, girişimcilik konusunda uzmanlaştıracak, inovatif fikirlerini teknolojilerle tamamlamaları için alınması gerek adımları anlatan eğitimler verildi. Eğitim konuları arasında fikir yaratma, iş modeli geliştirme, yatırımcı sunumları, kavram kanıtlama ve pazarlama konuları yeraldı.


Projenin ilk ayağını başarı ile tamamlayan Türkiye’den Evraka ve Ermenistan’dan Homeplanning girişimlerinin sahipleri tecrübelerini anlatarak programa katkıda bulundular.


Katılımcılar program çerçevesinde ODTÜ Teknokent, Bilkent Cyberpark ve oyun alanında odaklanmış kuluçka merkezi ATOM’u ziyaret ettiler.


Program Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci kapsamında 2014 yılında başlayan Avrupa Birliği destekli Girişimciler Değişim Programı’nın devamı niteliğinde gerçekleştirdi.

Yazdır

« Tüm Haberler