logo tobb logo tobbetu

Türkiye Yatırım Fonu İmza Töreni TEPAV’da Yapıldı Fonu erken aşama yatırım yapan girişim sermayesi fonlarına kaynak sağlayacak.
Haber resmi
16/02/2016 - Okunma sayısı: 1532

ANKARA- TOBB ve Hazine ortaklığında kurulan Türkiye Yatırım Fonu’nun imza töreni TEPAV’da yapıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada “Türkiye Yatırım Fonu, ülkemizde erken aşama yatırım yapan girişim sermayesi fonlarına kaynak sağlayacak. Bu girişim sermayesi fonları da İnternet girişimcilerine kaynak sağlayacak” dedi. Hisarcıklıoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye Yatırım Fonu, ülkemizde yenilikçi şirketlere ve İnternet ekonomisine yönelik yeni nesil ilk destek modelidir. Biz artık desteklenecek şirketi bürokrat seçmesin diyoruz.  Kamu, kaynağını İnternet ekosistemini geliştirmekte kullansın. Girişim sermayesi fonları bu ekosistem içinde doğru şirketleri seçerek kaynak aktarsın. Girişim sermayedarları yatırım yaptıkları şirketlere sadece mali kaynakla değil, mentörlük ve yeni bağlantılar sağlayarak da destek olsun.

Türkiye Yatırım Fonu’nun kurulum çalışmaları 2011’de TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Girişim Sermayesi Sektör Meclisi’nin attığı adımla başlatılmıştı.

Hazine Müsteşarlığı’mızın desteğiyle 5 yılda zoru başardık. Bu yeni nesil destek için gerekli kanun ve yönetmelikler çıkarıldı ve bugün son sözleşmeyi imzalıyoruz.”

 

Türkiye Yatırım Fonu

Türkiye Yatırım Fonu'nun başlangıç için öngörülen büyüklüğü 150 milyon lira. Bunun 100 milyon lirası TOBB ve 50 milyon lirası da Hazine tarafından karşılanacak. Fon gelecek 10 yıl içinde ülke ekonomisine katma değer sağlayabilecek nitelikte yenilikçi, ürün, bilgi ve teknoloji geliştirme potansiyeli bulunan KOBİ ölçeğindeki şirketlere yatırım yapacak.

Yazdır

« Tüm Haberler