logo tobb logo tobbetu

TEPAV / Balkanlar'da İşbirliği Arayışları TEPAV Heyeti'nin, davet edildiği Bulgaristan'da yaptığı temaslarda iki ülke arasındaki işbirliği olanakları ele alındı.
24/06/2008 - Okunma sayısı: 1511 SOFYA - TEPAV Heyeti, davetli olarak bulunduğu Bulgaristan'da bir dizi temaslarda bulundu. Bu temaslarda iki ülke arasındaki işbirliği olanakları ele alındı.

TEPAV Ekonomi Politikaları Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Fatih Özatay ile TEPAV Uluslararası Politika Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Mustafa Aydın'ın bulunduğu heyette ayrıca gazeteciler de yer aldı.

TEPAV Heyeti AB Bakanı Gergena Grancharova, Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakan Yardımcısı Iskra Mihaylova, Sofya Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Bölüm Başkanı Ingrid Shikova , Piyasa Ekonomisi Enstitüsü Direktörü Svetla Kostadinova ve Bulgaristan Sanayicileri ve İşadamları Konfederasyonu Başkanı Evgeniy Ivanov ile görüştü.

Görüşmelerde, TEPAV'ın "Filistin-İsrail" ve "Afganistan-Pakistan" arasında geliştirdiği ekonomik işbirliği temelli projeler gündeme geldi. Bu çerçevede, Türkiye ile Bulgaristan arasında ne tür işbirliği olanakları geliştirilebileceği üzerinde duruldu.

AB Bakanı Gergena Grancharova'nın da bulunduğu Bulgaristan Heyeti, geçen yıl Kasım ayında TEPAV'ı ziyaret etmiş ve bu ziyaret sırasında TEPAV'ı Bulgaristan'a davet etmişlerdi.

İki ülke arasındaki işbirliği arayışlarının bundan sonraki ayağını Ekim ayında Edirne'de yapılacak toplantı oluşturacak. Bu toplantıda, Bulgaristan ve Türkiye'nin sınır bölgesi yerel yetkilileri ( yerel odalar, valiler, belediye başkanları) bir araya gelecek.

Etiketler: Yatırım Ortamı,

Yazdır

« Tüm Haberler