logo tobb logo tobbetu

Türkiye Kimya Sektöründe Reach'e Uyum Tartışılacak AB REACH düzenlemesine, şirketlerin rekabetçiliğini koruyarak uyumunun sağlanmasını amaçlayan Proje'nin açılış toplantısı İstanbul'da yapılacak.
28/07/2008 - Okunma sayısı: 2568 ANKARA - AB mevzuatına uyumun koşulları ve maliyetlerinin ortaya çıkarılması amacıyla hazırlanan "REACH Tüzüğü'nün Türkiye Kimya Sanayiine Ekonomik Etkisinin Değerlendirilmesi Projesi" 30 Temmuz, Çarşamba günü İstanbul'da yapılacak bir toplantı ile başlatılacak.

TEPAV'ın liderliğini üstlendiği Proje'nin açılış ve bilgilendirme toplantısının öğleden önceki oturumlarında Proje tanıtılacak ve REACH'e uyum stratejileri ile ilgili genel değerlendirmeler yapılacak. Öğleden sonraki oturumlarda ise sanayicilere yönelik odak grupları ve mülakatlar gerçekleştirilecek. Bu oturumlarda kimya sektörü ve alt kullanıcı sektörlerin özelliklerini (büyüklük, ihracat potansiyeli, üretim çeşitliliği vb.) en iyi şekilde anlayabilmek ve değişik özellikteki şirketler için özelleşmiş uyum stratejileri geliştirebilmek amacıyla karşılıklı bilgi alışverişi yapılacak.

AB hibe desteği sağlanan Proje'de TEPAV dışında, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Hull Üniversitesi ve Kaunas Teknoloji Üniversitesi ortak, Dış Ticaret Müsteşarlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştirakçi olarak yer alıyor.

REACH Tüzüğü

REACH Tüzüğü 1 Haziran 2007'de yürürlüğe girdi. AB'de üretilen ve AB pazarına ithal edilen kimyevi maddelerin kayıt, değerlendirme ve izin prosedürlerini yeniden belirleyen Tüzük, AB'ye kimyasal ürün ihraç eden firmalara da ek maliyetler ve yükümlülükler getiriyor. Bu nedenle, Türk Kimya Sektörünün AB ile olan dış ticaretinde Türkiye'de REACH sürecinin nasıl yönetileceği belirleyici olacak. REACH sadece kimya sektörünü değil, sektörün girdi sağladığı diğer sektörleri de (tekstil, otomotiv, vb.) etkileyecek.

Tarih: 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Saat: 09:30
Yer: TOBB Plaza
Talatpaşa Cad. No:3 Gültepe
Levent, İSTANBUL

Haberle ilgili dosyalar

ERCIT Acilis Gundem

Yazdır

« Tüm Haberler