logo tobb logo tobbetu

Haziran – Temmuz 2016 arasında kayıtlı kadın istihdamı azaldı TEPAV İstihdam İzleme Bülteni Sayı 55’e ek bülten Haziran-Temmuz 2016 değişimlerini ve önceki yılların aynı dönemleriyle karşılaştırmayı içeriyor.
Haber resmi
24/10/2016 - Okunma sayısı: 2438

Sigortalı ücretli çalışan sayısı Haziran 2016 – Temmuz 2016 arasında mevsimsellikten arındırılmış verilere göre 10 bin kişi artarken, sigortalı kadın çalışan sayısı 13 bin azaldı. Kadın çalışan sayısındaki bu azalış, TEPAV İstihdam İzleme Bülteni’nin ilk sayısından bugüne kadar takip ettiği Haziran-Temmuz dönemleri arası değişimlerde görülen en büyük düşüşü yansıtıyor.

Aynı dönemde sigortalı ücretli çalışanların ortalama kazançlarında da mevsimsellikten arındırılmış verilere göre 3,16 TL’lik bir azalış görülüyor. Kadın çalışanlarda kazanç aynı dönemde 1 TL’lik bir azalış gösteriyor.

İmalat sanayide sigortalı ücretli çalışan sayısı Haziran 2016 – Temmuz 2016 arasında mevsimsellikten arındırılmış verilere göre 2 bin 210 kişi azalırken, kadın çalışan sayısında 474 kişilik bir artış tespit ediliyor.

 

Sigortalı Ücretli (4/a) Çalışan ve Kadın Çalışan Sayıları Haziran-Temmuz Değişimleri, (Mevsimsellikten Arındırılmış Seriler)

sigortali ucretli 4a calisan ve kadin calisan sayilari hazirantemmuz degisimleri.520px


Sigortalı Ücretli (4/a) Çalışan ve Kadın Çalışanların Kazançlarında Haziran-Temmuz Değişimleri, (TL, Mevsimsellikten Arındırılmış Seriler)

sigortali ucretli 4a calisan ve kadin calisanlarin kazanclarinda hazirantemmuz degisimler.520px


İmalat Sanayide Sigortalı Ücretli (4/a) Çalışan ve Kadın Çalışan Sayıları Haziran-Temmuz Değişimleri, (Mevsimsellikten Arındırılmış Seriler)

imalat sanayide sigortali ucretli 4a calisan ve kadin calisan sayilari hazirantemmuz degisimleri.520px

Yazdır

« Tüm Haberler