logo tobb logo tobbetu

Ortadoğu Sorunu Ankara'da Masaya Yatırıldı "Değişme Sürecinde Orta Doğu - Middle East In A Changing Context" adlı iki günlük konferans, Türkiye ve bölgeden üst düzey pek çok bürokrat ve akademisyen ile sivil toplum örgütü ve basın temsilcisinin katılımıyla başladı.
11/09/2008 - Okunma sayısı: 1869 TEPAV ve SAM tarafından düzenlenen "Değişme Sürecinde Orta Doğu - Middle East In A Changing Context" adlı konferans Ankara'da başladı.

TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın açılış konuşmalarıyla başlayan Konferans'ın ilk gününde siyasal çerçevede Türkiye-Orta Doğu ilişkileri, Türkiye'nin bölgeye yönelik politikaları ve İsrail-Filistin ve İsrail Suriye barış görüşmelerinin dünü, bugünü ve geleceği konuları ele alındı.

Bugünkü oturumların konuşmacıları arasında Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ABD eski İsrail Büyükelçisi Martin Indyk, İngiltere'nin eski Türkiye Büyükelçisi Sir David Logan, Referans Gazetesi yazarı Cengiz Çandar, Orta Doğu Enstitüsü Başkanı Büyükelçi Wendy J. Chamberlin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Soli Özel ve Suriye Hükümeti Danışmanı Dr. Samir al-Taqi de buluyordu.

Türkiye'den ve bölgeden üst düzey pek çok bürokrat ve akademisyen ile sivil toplum örgütü ve basın temsilcisinin katıldığı konferansın ikinci gününde İran ve Körfez güvenliği, Irak'ın iç dinamikleri ve bölgeye etkileri gibi konular detaylı olarak tartışılacak.
İkinci gün düzenlenecek oturumların konuşmacıları arasında Uluslararası Kriz Grubu Orta Doğu Projesi Direktörü Joost Hiltermann, The Economist Dergisi Orta Doğu muhabiri Max Rodenback, Irak Türkmen Cephesi Temsilcisi Erşat Salihi, Kürdistan Demokratik Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Safeen Dizayee ve Irak Kalkınma ve Demokrasi Vakfı Direktörü Ghassan Atiyyah gibi isimler bulunuyor.

Etiketler: Orta Doğu,

Yazdır

« Tüm Haberler