logo tobb logo tobbetu

TEPAV, İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair'i Ağırladı Tony Blair'in katılımıyla 8 Ekim 2008 akşamı TEPAV'da bir çalışma yemeği düzenlendi.
08/10/2008 - Okunma sayısı: 1915 İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, TEPAV'da düzenlenen çalışma yemeğine katıldı. Ortadoğu barış sürecine katkıda bulunmak amacıyla ABD, Rusya, Birleşmişler ve Avrupa Birliği'nin bir araya gelerek oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü (Quartet)'nün yöneticilğini yapan Tony Blair'in katılımıyla 8 Ekim 2008 akşamı gerçekleşen yemekli toplantıda, TOBB'un önclüğünde devam eden Ankara Forumu çalışmaları ve Barış İçin Sanayi girişimi ile bölgedeki siyasi gelişmeler değerlendirildi. Toplantıya Tony Blair'in yanısıra, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Başbakanlık Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı ve TİKA'dan üst düzey yöneticiler ve işadamları katıldı.

Teknik faaliyetleri TEPAV tarafından koordine edilen ‘'Barış İçin Sanayi Girişimi'' kapsamındaki ilk proje Batı Şeria'daki Tarkumya Sanayi Bölgesinin kurulmasını ve işletilmesini amaçlıyor. Bu projeye başından beri destek veren Quartet yöneticisi Blair, İsrail'de devam eden siyasi belirsizliğe rağmen, projenin başarıyla devam edeceğine dair inancını dile getirdi. Filistin'de sanayi bölgesi kurma girişimini, kesintisiz biçimde devam etmesi için gereken her türlü desteği sağlayacağını belirten Tony Blair, bölgedeki bu tür projelere olan ihtiyacın her zamankinden daha fazla olduğunu söyledi. Ayrıca küresel ekonomik kriz hakkında sorulan bir soru üzerine, Blair, küresel ekonominin dünya tarihinde ilk defa bu ölçekte bir krizle karşı karşıya kaldığını ve çözüm konusunda ülke ekonomi yönetimleri içindeki ve arasındaki koordinasyon gereğinin oldukça yükseldiğini belirtti. Blair, ayrıca, küresel krizin çözümünde ilk aşamanın ülkelerdeki panik havasının giderilmesine, ikinci aşamanınsa ekonomilerdeki hasarın onarımına odaklanması gerektiğini söyledi.

Yazdır

« Tüm Haberler