logo tobb logo tobbetu

Vergilerin Mobil Telekom Sektörü Üzerindeki Etkileri Ele Alındı "Türkiye'de Mobil Telekom Sektörü Üzerindeki Vergi Yükü ve Rekabet Sorunları" konulu toplantı TEPAV'da yapıldı.
10/10/2008 - Okunma sayısı: 2214 ANKARA- Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından düzenlenen "Türkiye'de Mobil Telekom Sektörü Üzerindeki Vergi Yükü ve Rekabet Sorunları" konulu toplantı 10 Ekim 2008, Cuma günü TEPAV   toplantı salonunda yapıldı. Toplantının açılış konuşmaları TEPAV Direktörü Güven SAK, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi İlhan PARSEKER ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu başkanı Mustafa DEMİR tarafından yapıldı.

Toplantıda ekonomik büyümenin önündeki engellerin giderilmesi ihtiyacının mevcut küresel kriz ortamında özellikle belirginleştiğine işaret edilerek, Telekom sektörünün tüm sektörlerin büyümesine katkı yapacağı belirtildi.

Telekom sektöründe rekabeti geliştirmeye yönelik düzenlemelerle ilgili önceliklendirme yapılırken, "piyasa etkinliğini ve fiyat sistemini daha fazla geliştirecek düzenlemelerin daha önce ele alınması" ilkesinin benimsenmesi gerektiği kaydedildi.

Bu çerçevede toplantıda, mobil iletişim sektöründe olası bir vergi indiriminin, tüm sektörlere son derece olumlu yansıyacağı tespiti yapıldı.

2009 yılından başlayarak mobil haberleşmeden alınan Özel İletişim Vergisi'nin beşer puanlık dilimler halinde tedricen düşürülmesinin, artan kullanım süreleri ve abone sayıları projeksiyonları dâhilinde, milli gelir ve kamu maliyesi üzerinde olumlu etkiler oluşturacağı vurgulandı. Sektörün orta-uzun vadede hizmet kalitesini artırmasını sağlayacak tedbirlerin ele alınması gerekliliği ayrıca vurgu yapılan noktalar arasındaydı. Dört tebliğin sunulduğu toplantı, panel oturumu ile tamamlandı.

Etiketler: Vergi, Rekabet,

Yazdır

« Tüm Haberler