logo tobb logo tobbetu

Türkiye'nin AB'ye Katılım Müzakere Süreci TEPAV'da Değerlendirildi Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Genel Müdürü Michael Leigh'in ana konuşmacı olarak katıldığı "Turkey's Accession Negotiations with the EU: Progress and Prospects" konulu yuvarlak masa toplantısı TEPAV'da düzenlendi.
14/10/2008 - Okunma sayısı: 2536 TEPAV, 13 Ekim 2008 tarihinde Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Genel Müdürü Michael Leigh'in ana konuşmacı olarak katıldığı "Turkey's Accession Negotiations with the EU: Progress and Prospects" konulu bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak'ın açılış konuşmasının ardından, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) arasında devam etmekte olan katılım müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Michael Leigh, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası olmak üzere pek çok konuyla uğraştığını ve bunlardan birinin de kuşkusuz AB müzakere süreci olduğunu vurguladı.

Leigh, Türkiye'nin ülke içinde ve dışında yaşadığı sorunlar nedeniyle reform sürecinde yavaşladığını ve bu durumun müzakere süreci açısından olumlu olmadığını belirtti. Türkiye'nin söz konusu reformları sadece AB'ye katılım amacıyla değil, aynı zamanda Türk vatandaşlarına sağlayacağı faydaları da göz önünde bulundurarak bir an evvel yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Leigh, iki taraf arasında sürece ilişkin kuşkular olsa da, özellikle enerji kaynakları başta olmak üzere, karşılıklı çıkarların daha ağır bastığını ifade etti. AB'nin Türkiye'yi de içine alacak şekilde ılımlı bir genişleme gündemi olduğunu vurgulayan Leigh, devam etmekte olan müzakere sürecinde iniş çıkışların yaşanabileceğini, buna rağmen sürecin olumlu bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Yazdır

« Tüm Haberler