logo tobb logo tobbetu

TEPAV'dan Küresel Krizle Mücadelede Bir Tedbir Önerisi: Kredi Garanti Sistemi
18/11/2008 - Okunma sayısı: 1599
ANKARA- TEPAV, küresel krizden olumsuz etkilenen kredi akışının kesilmemesine yönelik bir tedbir önerisi hakkında Politika Notu yayınladı.Küresel Kriz Çalışma Grubu tarafından hazırlanan raporda, Kredi Garanti Sistemi uygulamasının genişletilmesine dair bir tedbir önerisi sunuluyor.

TEPAV raporunda önerilen tedbirin, mevduat çekilişi ve sermaye erimesi gibi olasılıklara bağlı olarak bankaların kaynak düzeyinin azalmasına çözüm olmadığı, ancak bankaların belli bir kaynak düzeyinde daha fazla kredi açmalarını sağlamayı amaçladığı vurgulanıyor. Kaynak probleminin ortaya çıkmaması ya da çıkarsa bu sorunun hafifletilmesi için, öncelikle ekonomiye duyulan güveni artırıcı politikaların uygulanmasının, sonra da gerekirse mevduat garantisi verilmesi ve sisteme sermaye desteği sağlanması gibi yolların dikkate alınmasının yararlı olacağı belirtiliyor. Ayrıca önerilen fonun dolaylı yoldan bu güvenin tesisine katkıda bulunacağı vurgulanıyor.

Önerilen tedbir, TEPAV Küresel Kriz Çalışma Grubu tarafından 9 Kasım 2008'de kamuoyuyla paylaşılan "Küresel Kriz ve Türkiye: Etkiler ve Öneriler" başlıklı raporda önerilen tedbirler arasında yer alıyor. TEPAV, rapordaki diğer tedbir seçeneklerini detaylandıran politika notlarını önümüzdeki günlerde yayımlamaya devam edecek.
TEPAV Politika Notuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Krizler, 2008 Krizi,

Yazdır

« Tüm Haberler