logo tobb logo tobbetu

İstanbul Forumu'nun Üçüncü Toplantısı Yapıldı Türk, Afganistanlı ve Pakistanlı işadamları İstanbul'da üçüncü kez biraraya geldi.
Haber resmi
04/12/2008 - Okunma sayısı: 2982
İSTANBUL - Türkiye, Afganistan ve Pakistan iş dünyası örgütlerini bir araya getiren İstanbul Forumu'nun üçüncü toplantısı 4 Aralık 2008'de İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda açıklanan deklerasyonda, bölgede sanayi faaliyetlerinin geliştirilmesine odaklanan üçlü bir girişim başlatılması kararı alındı.

İstanbul Forumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Afganistan Ticaret ve Sanayi Odaları (ACCI) ve Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları (FPCCI) temsilcilerinin katılımıyla bir araya geliyor.Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve EBSO Başkanı Tamer Taşkın, Türkiye'nin bölgedeki barışa, somut iş projeleri vasıtısayla katkı yapmasının kritik olduğunu belirtti.

Bölgede yapılması tasarlanan faaliyetlerin çerçevesi konusunda katılımcıları bilgilendiren TEPAV Direktörü Güven Sak, bölgede entegre üretim bölgesi girişiminin başlatılmasıyla, özellikle gıda, halı ve mobilya değer zincirinde yatırımcılar için önemli fırsatlar olduğunu vurguladı. Sak, bu değer zincirlerindeki farklı faaliyetlerini içinde barındıracak bir entegre üretim bölgesinin, hem Afganistan hem de Pakistan'ın ekonomik gelişiminine önemli bir katkı sağlayacağını ve diğer taraftan da Türk işadamları için önemli fırsatlar sunacağını belirtti.

Entegre üretim bölgesi konsepti, bir sektördeki nihai ürün üretim faaliyetlerine ek olarak, üretimde kullanılan başlıca girdilerin ve pazarlama, tasarım, lojistik gibi destekleyici faaliyetierin de aynı bölge içinde barındırılmasını kapsıyor.

Filistin ve İsrail arasında sanayi bölgesi kurma ve işletme çalışmaları bulunan TOBB-BİS Sanayi Bölgeleri Geliştirme A.Ş.'nin, Pakistan ve Afganistan arasındaki bölgede yatırım fırsatları için önümüzdeki dönemde harakete geçeceği belirtiliyor.

Forum'un ilk toplantısı 26 Ekim 2007, ikinci toplantısı ise 28 Ocak 2008 tarihlerinde düzenlenmişti.

Yazdır

« Tüm Haberler