logo tobb logo tobbetu

Perakende Güveni En Fazla Yiyecek, İçecek ve Tütün Ürünleri Sektöründe Azaldı TEPAV Perakende Güven Endeksinin 110. sayısı yayımlandı.
Haber resmi
04/03/2019 - Okunma sayısı: 2339

Perakende güveni, Şubat ayında bir önceki aya göre 3,1 puan, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 14,7 puan azaldı. Perakende güveninin geçen yıla ve geçen aya göre azalışında, geçtiğimiz 3 ayda işlerin gelişimi ve önümüzdeki 3 ayda satış beklentilerindeki düşüş etkili oldu. “Yiyecek, içecek ve tütün ürünleri” sektörü, Şubat ayında perakende güveninde en fazla düşüş gösteren sektör oldu. Sektörde, endeksin tüm alt göstergelerinde olumsuz gelişmeler yaşanırken, özellikle önümüzdeki 3 ayda satış beklentisindeki kötüleşmenin etkili olduğu görüldü. AB-28 ve Euro Bölgesi ile karşılaştırıldığında Türkiye, geçen yıla göre AB-28 ve Euro Bölgesi’nden daha kötü performans sergiledi.

Perakende güveni geçen yıla ve geçen aya kıyasla azaldı

Şubat ayında -23,1 puan değerini alan TEPE, geçen yılın aynı dönemine göre 14,7 puan, geçen aya göre ise 3,1 puan azaldı. TEPE değerinin geçen yıla göre azalmasında geçtiğimiz 3 ayda işlerin gelişimi ve önümüzdeki 3 ayda satış beklentisi göstergelerindeki düşüş etkili oldu.

 

Yüksek çözünürlüklü infografik için tıklayınız.


Yazdır

« Tüm Haberler