logo tobb logo tobbetu

TOBB | CISCO Girişimcilik Programı Başlıyor 18 Aralık 2008 tarihinde Girişimcilik Enstitüsü'nün açılışı gerçekleşmiştir.
18/12/2008 - Okunma sayısı: 2044 TOBB | CISCO Girişimcilik Programı bugün TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ve açılış konuşmalarını Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan, Cisco Doğu Avrupa ve Merkezi Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Kaan Terzioğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Zafer Çağlayan'ın yaptığı bir törenle açıldı. Açılış konuşmalarının ardından TOBB | CISCO Girişimcilik Programı'nın ilk dersi Prof. Dr. Fatih Özatay "Küresel Krizin Türkiye'ye Etkileri" ve Prof. Dr. Serdar Sayan "Krizle Mücadele Aracı Olarak Bilgi Teknolojileri" başlıklı sunumlarıyla gerçekleştirildi.

CISCO ile ortaklaşa olarak ve TOBB ETÜ'nün katkılarıyla yürütülecek olan TOBB | CISCO Girişimcilik Programı, girişimcilere bir işletmeyi başarı ile yönetmek için ihtiyaç duyacakları yetenek ve becerileri kazandıracak eğitim programları ve seminerler düzenlemeyi amaçlıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde başarıyla verilen bir müfredatı öncelikle Türkçe olarak ve Türkiye koşullarına uyarlanmış olarak sunmayı, orta vadede ise bu içeriği civar ülkelerden gelecek katılımcılara da ulaştırmayı hedefliyor.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete yaptığı açılış konuşmasında, TOBB olarak, KOBİ'lerin kuvvetlenmesi için yapılması gerekenleri araştırdıklarını ve somut politika önerileri ile projeler geliştirmeye çalıştıklarını vurgulamış "Bilgi devrimi sürecini iyi okuyabilenler ve kendilerini küreselleşmeye hazırlayabilenler başarıya ulaşacak; bu eğilimleri takip edemeyenler ise rekabetin dışında kalacaktır. TOBB | CISCO Girişimcilik Programı, kamu sektörünün gerçekleştirmekte olduğu ve ileride gerçekleştireceği mikro reformları tamamlayıcı nitelikte bir özel sektör inisiyatifi olarak görülmelidir." dedi.
CISCO Doğu Avrupa ve Merkezi Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Kaan Terzioğlu, ise açılışta yaptığı konuşmada: "Ülkemiz ekonomisinde yeni işletmeler büyümenin ve istihdamın en önemli destekleyicisi. Ancak bilgi ve iletişim teknolojilerinin (BİT) işletmelerin başarısında nasıl katkıda bulunduğunu anlatan pratiğe odaklı iş ve girişimcilik kurslarının olmadığını fark ettik. CISCO'nun CISCO Networking Akademi ile köklü bir tecrübesi bulunuyor. Bu tecrübenin üzerine inşa ettiğimiz CISCO Girişimcilik Enstitüleri, girişimcilik yeteneklerine odaklanıyor ve KOBİ'lerin BİT'i stratejik kullanarak gelişmelerini teşvik ediyor." dedi.

TOBB | CISCO Girişimcilik Programı tanıtımı ve Girişimcilik Enstitüsü'nün açılışında yaptığı konuşmada, Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, büyüme rakamlarının küresel krizin tüm dünyada yarattığı üretim azalmasının sonucu olduğunu dile getirdi. Oluşturdukları girişimci bilgi sisteminde firmaların ilk dokuz aydan nasıl etkilendiklerine ilişkin verileri yenilediklerini söyleyen Çağlayan, bir hafta içinde bu çalışmanın tamamlanacağını bildirdi. Çağlayan sanayicilerin nitelikli eleman sorunu çözümünde de CISCO ile TOBB'un ortaklığının bu anlamda önemli bir adım olduğunu söyledi.

Etiketler: TOBB-CISCO,

Yazdır

« Tüm Haberler