logo tobb logo tobbetu

Perakende Güveni, Geçen Aya Göre Arttığı Halde Geçen Yıla Göre Azaldı TEPAV Perakende Güven Endeksinin 111. sayısı yayımlandı.
Haber resmi
02/04/2019 - Okunma sayısı: 2089

 

 

2019 yılının ilk üç ayını ortalama -18,6 puan seviyesinde tamamlayan TEPE, 2018 yılının ilk üç ayındaki seviyesine (-11,4) kıyasla düşüş gösterdi. Perakende güveni, Mart ayında bir önceki aya göre 6,7 puan artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,5 puan azaldı. Perakende güveninin geçen aya göre artışında, geçtiğimiz 3 ayda işlerin gelişimi ve önümüzdeki 3 ayda satış beklentilerindeki artış etkili oldu. “Birden fazla türde ürün satan bakkal, market ve büyük mağazalar” sektörü, Mart ayında perakende güveninde en fazla artış gösteren sektör oldu. AB-28 ve Euro Bölgesi ile karşılaştırıldığında Türkiye, geçen yıla göre AB-28 ve Euro Bölgesi’nden daha kötü performans sergiledi.

Perakende güveni geçen aya kıyasla arttı

Mart ayında -15 puan değerini alan TEPE, geçen yılın aynı dönemine göre 2,5 puan azalırken, geçen aya göre 6,7 puan arttı. TEPE değerinin geçen aya göre artmasında geçtiğimiz 3 ayda işlerin gelişimi ve önümüzdeki 3 ayda satış beklentisi göstergelerindeki artış etkili oldu.

 

Yüksek çözünürlüklü infografik için tıklayınız.

 


Yazdır

« Tüm Haberler