logo tobb logo tobbetu

Türkiye-ABD Yuvarlak Masa Toplantılarının Dördüncüsü TEPAV'da Gerçekleştirildi TÜSİAD'ın Washington'daki temsilciliği TÜSİAD-US'in Başkanı Abdullah Akyüz'ün ana konuşmacı olduğu toplantıda Amerika'daki başkanlık seçimleri ve Türk-Amerikan ilişkileri değerlendirildi.
19/12/2008 - Okunma sayısı: 1680 TEPAV, Amerika'daki başkanlık seçimlerinin hemen öncesi ve sonrasında, Türk-Amerikan ilişkilerinin değerlendirildiği yuvarlak masa toplantılarının dördüncüsünü, TÜSİAD'ın Washington'daki temsilciliği TÜSİAD-US'in Başkanı Abdullah Akyüz'ün katılımlarıyla 18 Aralık 2008 tarihinde gerçekleştirdi. Bilindiği üzere, bu konu ile ilgili TEPAV'da düzenlenen daha önceki toplantılardan bazıları, Stephan Solarz, Soner Çağaptay ve Bülent Alırıza'nın katılımlarıyla gerçekleştirilmişti.

Akyüz, konuşmasının ilk bölümünde Obama'nın nasıl bir mirası devraldığına yönelik yorumlarını katılımcılarla paylaştı. İkinci bölümde, Obama'nın başkanlığı devralmasının hemen sonrasında yürütmesi muhtemel politikalarına değindi. Bu politikaların başında, finansal krizden etkilenen Amerikan halkına sağlanacak yaklaşık 50 milyon dolar değerindeki yardımların geldiğini belirtti. Sonrasında ise eğitim, altyapı yatırımları, istihdamın arttırılmasına yönelik politikaların geldiğini anlattı. Akyüz, yeni Amerikan başkanın iç politika önceliklerini sıraladıktan sonra konuşmasına dış politika öncelikleri ile devam etti. Obama'nın başkanlığının İran ve Rusya ile olan ilişkilerdeki olası yansımalarına değindi. Konuşmasının son kısmında ise Türkiye-A.B.D. ilişkilerini ele aldı ve şu anda ikili ilişkiler karşısındaki en önemli sorunun, Soğuk Savaş sonrasında bu ikili ilişkileri tanımlayacak, ona yol gösterecek bir çerçeve olmaması olarak dile getirdi.

Yazdır

« Tüm Haberler