logo tobb logo tobbetu

Toplumun Kamu Yönetimine ve Kamu Hizmetlerine Bakışı Kentsel yerleşimlerde yaşayan nüfusun kamu yönetimine ve kamu hizmetlerine bakışını ortaya koymak amacıyla yapılan çalışma, TEPAV'da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında değerlendirildi.
28/02/2009 - Okunma sayısı: 1792 ANKARA- "Toplumun Kamu Yönetimine ve Kamu Hizmetlerine Bakışı" konulu çalışmanın bulguları TEPAV'da yapılan yuvarlak masa toplantısında değerlendirildi.

Toplantıda, Prof. Dr. Fikret Adaman (Boğaziçi Üniversitesi), Prof. Dr. Ali Çarkoğlu (Sabancı Üniversitesi) ve Prof. Dr. Burhan Şenatalar (İstanbul Bilgi Üniversitesi) tarafından yapılan "Toplumun Kamu Yönetimine ve Kamu Hizmetlerine Bakışı" adlı çalışmanın bulguları masaya yatırıldı.

Sözkonusu çalışma çerçevesinde, 2008 yılının Kasım ve Aralık aylarında, Türkiye'nin 25 kentsel yerleşiminde 2040 kişi ile bir anket yapıldı. Çalışma ile kentsel yerleşmelerde yaşayan nüfusun kamu yönetimine ve kamu hizmetlerine bakışı ve bu bakışın daha önce (1999/2000 ve 2004 yıllarında) yapılmış araştırmaların bulgularına göre ne yönde, ne kadar değiştiği sorularına yanıt arandı.

Etiketler: Kamu Yönetimi,

Yazdır

« Tüm Haberler