logo tobb logo tobbetu

Uluslararası Kriz Grubu'nun Türkiye-Ermenistan Raporu "Türkiye-Ermenistan: Kalıpları Kırmak, Sınırları Açmak" başlıklı rapor TEPAV'da ele alındı.
05/05/2009 - Okunma sayısı: 1755 ANKARA- Uluslararası Kriz Grubu Türkiye ve Kıbrıs uzmanı Hugh Pope "Türkiye-Ermenistan:Kalıpları Kırmak, Sınırları Açmak" başlıklı raporun çıktılarını 4 Mayıs'da açıkladı.

TEPAV'daki toplantıya katılan Pope, konuşmasının ilk bölümünde iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin hem Türkiye hem de Ermenistan açısından yararlarına değindi. Sınırın on altı yıldır kapalı olmasının Yukarı Karabağ sorununun çözümüne hiçbir olumlu katkı sağlamadığını savunan Pope, Ermeni pazarlarının zaten Türk malları ile dolup taştığını, açık sınırların iki ülke ticari ilişkilerinin resmi kanallardan gelişimine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Pope konuşmasının ikinci kısmında ise ikili ilişkilerdeki üçüncü ülke rollerine değindi ve bu üçüncü ülkelerden en önemlisini Azerbaycan olarak ele aldı. Azerbaycan kamuoyunda bu konudaki görüşlerle ilgili değişimin olası nedenlerine de değinen Pope, daha sonra Türkiye-Ermenistan ikili ilişkilerin Türk-Amerikan ilişkileri üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Pope'un konuşması sonrasında soru-cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde ayrıca katılımcılar konu ile ilgili farklı görüşlerini dile getirdiler.

ICG'nin konu ile ilgili raporu (İngilizce) için tıklayınız…

Yazdır

« Tüm Haberler