logo tobb logo tobbetu

Serdengeçti: "Krizler Hızlı Bir Biçimde Değişimi Getirir" TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti, "Değişen Türkiye" başlıklı değerlendirmesinde kriz dönemlerinde hızlı, sancılı bir değişimin yaşandığına dikkat çekti.
10/06/2009 - Okunma sayısı: 1448
ANKARA- TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti krizlerin hızlı bir biçimde değişimi getirdiğini ancak hızlı ve sancılı olan bu değişimlerin içe sindirilemediğini söyledi.

TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü ve Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti "Değişen Türkiye" değerlendirmesinde Türkiye'de son 50 yılda birçok değişiklik olduğunu hatırlatarak, "Ama o arada değişimin ve gelişimin en önemli bazı unsurlarını da gözardı ettik. Diğer ülkelerle kıyaslayınca, birçok ekonomik ve sosyal ölçüt açısından yerimizde saydığımızı ya da geriye gittiğimizi görmezden geldik" dedi. , Serdengeçti, kriz dönemlerinde hızlı sancılı bir değişimin yaşandığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Krizlerin bana göre evrensel olan bazı temel özelliklerini saymak gerekir diye düşünüyorum: Birincisi, kriz öncesi ile ilgili: Herhangi bir ekonomik, sosyal veya siyasal sorunu, kendisi bizatihi bir krize yol açmıyorsa, genelde sürdürme eğilimi vardır. Krizlerin temel özelliklerinden ikincisi; kriz sonrası ekonomik, sosyal veya siyasal düzenlemeler, doğal olarak, kriz öncesine tepki olarak oluşmaktadır. Değişim sancılı olunca, tepki daha evvelki etkinin tam tersi olarak ortaya çıkmakta, bu da beraberinde yeni bir sorunlar dizisi getirmektedir."

Haberle ilgili dosyalar

Degisen Turkiye

Etiketler: Krizler,

Yazdır

« Tüm Haberler