logo tobb logo tobbetu

TEPAV / Sak: "İç Talep Canlanması Büyümeyi Destekleyebilir" Prof. Dr. Sak, gelir kayıpları telafi edilir ve tüketicilere alım fırsatları sunulabilirse yaşanacak bir iç talep canlanmasının büyümeyi destekleyebileceğini söyledi.
27/05/2009 - Okunma sayısı: 1467 Ankara- TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, 2010 yılında dış talepte hızlı bir toparlanmanın zor görünmesine karşılık iç talep canlanmasının büyümeyi destekleyebileceğini açıkladı.

KalDer tarafından düzenlenen "10. Kamu Kalite Sempozyumu - Kriz Sonrasında Dünya Düzeni ve Kamunun Rolü" 25-26 Mayıs 2009 tarihlerinde Ankara'da yapıldı. TEPAV Direktörü Prof. Dr. Sak Sempozyum'da, "Kriz sonrası döneme nasıl bakmak gerekir? Politikaların kalitesini artırmaya yönelik bir çerçeve" başlıklı bir sunum yaptı. Krizden etkilenmiş bir Türkiye'de 2010 yılına ilişkin öngörülerde bulunan Sak , dış talepte hızlı bir toparlanma olmasının zor göründüğünü açıkladı. Buna karşılık, "dış fon akımlarında 2009'a göre genişlemesi" ve "banka kaynaklarının genişlemesi" ile gelir kayıplarının telafi edilmesi ve tüketicilere alım fırsatları sunulabilmesi durumunda yaşanacak "iç talep canlanmasının" büyümeyi destekleyebileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Güven Sak konuşmasında kriz ile birlikte ekonomide koordinasyon gereğinin daha da arttığına dikkat çekerek, "Koordinasyon, bir kişinin, konuşarak gerçekleştirebileceği bir iş değildir. Çok kişinin karşılıklı konuşması, takım çalışması kültürünün geliştirilmesi gerekir" dedi. Krizin diğer etkilerine ilişkin olarak, kamunun ekonominin işleyişine yoğun müdahalesi gereği doğduğunu açıklayan Sak, rekabet ve devlet yardımı düzenlemeleri konularına dikkat çekti. Sak operasyonel etkinlik için ise yerel birimlerin daha yetkili ve kapasiteli olması gerektiğini belirterek, bu çerçevede yeni bir anayasanın da şart gibi göründüğünü ifade etti.

Etiketler: 2008 Krizi, Krizler,

Yazdır

« Tüm Haberler