logo tobb logo tobbetu

"Avrupa İle İletişim Projesi"nin İkincisi ile İlgili Ankara Toplantısı Yapıldı
07/09/2005 - Okunma sayısı: 2663

ANKARA- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Enstitüsü (TEPAV) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile Türkiye arasında başlayacak müzakere sürecinin niteliği hakkında kapsamlı bilgilendirme amaçlı, "Avrupa İle İletişim Projesi"nin ikincisi ile ilgili Ankara Toplantısı, 7 Eylül 2005 Çarşamba günü, saat 10.15'te TOBB Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

AB Müzakere sürecinde, medya mensuplarının, Brüksel'deki gelişmelerin Türk kamuoyuna aktarılmasında ve Avrupa ile kesintisiz ve nitelikli bilgi akışının sağlanmasında kilit bir rolü olacağından hareketle, Avrupa kamuoyunu, Türkiye ve Türkiye'deki gelişmeler hakkında kaliteli bilgiye kavuşturmayı amaçlayan proje çerçevesinde gerçekleştirilen Ankara Toplantısı'nın sabah oturumunun açılış konuşması TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapıldı. ECOMOD CEO'su Ali Bayar, TEPAV/EPRI Direktörü Güven Sak ile Avrupa Birliği İletişim Grup (ABİG) Başkanı Ahmet Sever ilk oturumun konuşmacıları oldular.

Sözkonusu toplantının öğleden sonraki ikinci oturumunun açılış konuşması ise Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın Enformasyon Müsteşarı Martin Dawson tarafından yapıldı. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Daire Başkanı Nilgün Arısan Eralp ile İKV Genel Sekreteri Şebnem Karakucak ise ikinci oturumun konuşmacıları oldular.

Yazdır

« Tüm Haberler