logo tobb logo tobbetu

Yönetimler Arası Mali İlişkiler Semineri Yapıldı
13/11/2005 - Okunma sayısı: 2455

Yönetimler Arası Mali İlişkiler Semineri 9-13 Kasım 2005 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası Enstitüsü'nün ortaklığında. Abant'ta gerçekleştirildi. Toplantıya konuyla ilgili merkezi idarelerin temsilcileri, İl Özel İdarereleri ve Belediyelerden temsilcilerin yanında akademisyenler katıldı.

Yeni kamu yönetimi zihniyeti ekseninde kamusal işlevlerin ve mali ilişkilerin yeniden yapılandırılması, dünyanın birçok ülkesinde merkezi ve yerel yönetimler arası mali ilişkilerin düzenleniş biçimini etkilemiş; birçok ülke, yasalarında yaptıkları değişikliklerle bu yönde önemli gelişmeler kaydetmiştir. Türkiye'de de Kamu Yönetimi Reformu kapsamında bu yönde önemli yasal çalışmalar yapılmıştır ve yapılmaktadır.

Yönetimler Arası Mali İlişkiler Semineri bu sürece somut bir katkı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Seminer, ilgili merkezi idare kuruluşları ve mahalli idare temsilcilerinin katılımıyla düzenlenmiştir. Seminer kapsamında akademisyenlerin ilgili konulardaki sunuşlarının yanı sıra atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Atölye çalışmalarında yönetimler arası mali ilişkiler açısından sorunlar ve çözüm önerileri tartışılmış, İl Özel İdaresi ve Belediye Gelirleri Kanunu Tasarısı Taslağı'nda yer alan transfer kriterleri tanımlanıp analiz edilerek bir transfer modeli oluşturulmuştur.

Üst düzey kamu yöneticilerinin de katıldığı oturumlarda geliştirilen model ve saptanan sorunlar tartışılmış ve atılması gereken adımlar değerlendirilmiştir.

Etiketler: Kamu Yönetimi,

Yazdır

« Tüm Haberler