logo tobb logo tobbetu

TEPAV|EPRI, Oxford Üniversitesi'nin Kıbrıs Çalıştayı'na Katıldı TEPAV|EPRI, Oxford Üniversitesi - Güneydoğu Avrupa Çalışmaları Programı tarafından organize edilen Kıbrıs Çalıştayı'na katıldı.
08/03/2006 - Okunma sayısı: 2509 TEPAV|EPRI Dış Politika Etütleri Direktörü Derya Sevinç ve Araştırmacı Ömer Fazlıoğlu, 8-10 Mart 2006 tarihlerinde Oxford Üniversitesi - Güneydoğu Avrupa Çalışmaları Programı tarafından organize edilen "Cyprus after Accession: Thinking Outside the Box" başlıklı çalıştaya katıldı. Çalıştayda, Rum tarafının tüm Ada'yı temsilen AB üyesi olması sonrasında yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler değerlendirilirken, çözümün yeni parametreleri ortaya konulmaya çalışıldı.

 

Çalıştayın ilk gününde Kent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler profesörü A.J. Groom ve AB müzakerelerinde (G.) Kıbrıs Hükümetinin başmüzakerecisi olan Takis Hadjidemetriou sunumlar yaparak çalıştayın ana çerçevesini çizdiler. Çalıştayda Chatham Hosue kuralları altında gerçekleştirildiği için çalıştayda ortaya konulan fikir ve görüşler sadece Oxford Üniversitesi Güneydoğu Avrupa Çalışmaları Programı tarafından derlenecek kitap ile Nisan 2006'da  kamuoyu ile paylaşılacak.

Yazdır

« Tüm Haberler