logo tobb logo tobbetu

Yerelleşme Sürecinde Planların Kademeli Birlikteliği "Yerelleşme Sürecinde Planların Kademeli Birlikteliği" konulu yuvarlak masa toplantısı yapıldı.
26/04/2006 - Okunma sayısı: 2756 Türk kamu yönetimindeki reform çabaları, birçok alanda olduğu gibi planlama konusunda da yeni düzenlemeler içermektedir. Özellikle bölgesel ve yerel ölçeklerde, mevcut planlar ve yürürlüğe yeni girmiş olan yasalarla getirilen planlar, iktisadi, kurumsal ya da mekânsal olarak çeşitlenmekle birlikte planlar arasında eşgüdüm ve uyum eksik kalmaktadır.

 

Bu çerçevede, TEPAV|EPRI Yönetişim Etütleri Programı kapsamında oluşturulan Bölgesel Kalkınma Çalışma Grubu tarafından, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde, bir yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Toplantı, İl Gelişme Planı, Stratejik Planlar ve Bölge Planları konularında fiilen çalışanlar ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantıda planlama hiyerarşisi içinde Bölge Planları, İl Gelişme Planı ve Stratejik Planların birbiriyle uyumlu bir biçimde yürütülmesi ve yerel yönetişimin bu planlarla nasıl gerçekleştirilebileceği üzerine tartışıldı.

 

Bölgesel Kalkınma Çalışma Grubu tarafından hazırlanmakta olan "Planların Kademeli Birlikteliği" konulu politika notu yakında yayınlanacaktır.

Yazdır

« Tüm Haberler