logo tobb logo tobbetu

Ürün Deseni Geliştirecek Politikalar İçin Yeni Yaklaşım… TEPAV, ülkelerin ürün desenini geliştirecek politikaların belirlenmesi açısından önem taşıyan yeni bir kalkınma iktisadı yaklaşımı olan "ürün uzayı" konusunda Harvard Üniversitesi'nden Dany Bahar'ı konuk etti.
Haber resmi
24/01/2011 - Okunma sayısı: 3278

ANKARA - Harvard Üniversitesi Uluslararası Kalkınma Merkezi'nde (CID) doktora araştırmacısı olarak çalışan Dany Bahar, kalkınma iktisadında "ürün uzayı" yaklaşımı konusunda TEPAV'da bir dizi seminer verdi. Bahar'ın ele aldığı bu kavram, Harvard Üniversitesi'nden Prof. Ricardo Hausmann'ın Prof. Cesar Hidalgo ile beraber ağların analizine ilişkin fizik ve ileri matematik uygulamalarını kalkınma iktisadına taşıdığı yeni bir yaklaşım olma özelliği taşıyor.

Bahar'ın Ocak ayı içinde TEPAV'da verdiği seminerler, söz konusu yaklaşımdan hareketle daha geniş bir projenin parçası olarak Türkiye il ve bölgelerinin üretim yapısının analizini içerecek biçimde ve bölgesel kalkınma politikalarına yenilikçi fikirlerle katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Çalışma, Türkiye'nin il ve bölgeler düzeyinde üretim yapısının çeşitlilik düzeyleri ve birbiriyle ilişkisinin daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Türkiye'de daha önce uygulanmayan bir yönetimin kullanıldığı bu çalışmanın yerel kalkınma stratejilerinin belirlenmesinde önemli rol oynaması bekleniyor.

Dany Bahar kimdir?

Harvard Kennedy School of Government'ta (HKS) Kamu Politikaları Doktora Adayı olarak çalışan Dany Bahar özel sektör gelişimi, ekonomik kalkınma ve uluslararası iktisat alanlarında uzmanlaşmaktadır. Bahar'ın HKS'den Uluslararası Kalkınma, Kudüs'teki Hebrew Üniversitesi'nden de İktisat dalında yüksek lisans dereceleri  bulunuyor. Dany Bahar ayrıca Gürcistan, Ermenistan, Hindistan ve çeşitli Latin Amerika ülkelerindeki devlet kurumlarına, uluslararası kuruluşlara ve sivil toplum kuruluşlarına da danışmanlık yaptı.


 

 

Yazdır

« Tüm Haberler