logo tobb logo tobbetu

Dünya Ekonomik Dengesi Kayarken, Asya Önceliklerini Yeniliyor Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu'nun yıllık konferansı,  "Asya İş Dünyası: Dünya Ekonomik Dengesi Kayarken Önceliklerin Yeniden Belirlenmesi" temasıyla İstanbul'da yapılacak.
Haber resmi
28/02/2011 - Okunma sayısı: 2335

İSTANBUL - Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 27 ülkeden 3 milyondan fazla işletmeyi temsil eden Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI)'nun 25'inci yıllık konferansı, 6-8 Mart 2011 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. "Asya İş Dünyası: Dünya Ekonomik Dengesi Kayarken Önceliklerin Yeniden Belirlenmesi" teması altında düzenlenecek konferansta TEPAV Direktörü Güven Sak da bir konuşma yapacak.

İş dünyasının bölgedeki rolünü artırmayı amaçlayan CACCI'nin her yıl bir üye ülkede düzenlediği konferanslarla, hem bölgesel hem global ekonomik konular uluslararası kuruluşların temsilcileri ve iş dünyası liderlerinin katılımıyla tartışılıyor. Bu yılki konferans Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin evsahipliğinde Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile CACCI Başkanı Benedicto V. Yujuico'nun açılış konuşmalarıyla başlayacak konferans, TEPAV Direktörü Güven Sak'ın yapacağı sunumla devam edecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da konferansın ilk gününde katılımcılara bir konuşma yapacak. 3 gün sürecek konferansın oturumlarında ise "bölgenin önceliklerinin yeniden belirlenmesi, kaynakların azami kullanımı, sınır ötesi bölgesel altyapının geliştirilmesi, bölgesel işbirliğini destekleyici politikaların değerlendirilmesi, bölgedeki ekonomik büyümenin maksimum ve sürdürülebilir seviyelere getirilmesi için ileri teknolojiden ve yenilikçi yaklaşımlardan nasıl yararlanılabileceği" gibi konular ele alınacak. Konferans bilgileri ve katılım formları, www.cacci25istanbul.org adresinden temin edilebiliyor.

Asya Pasifik bölgesi enerji ithalatçısı konumu, inovasyon ve teknoloji devi ülkelerle yükselen pazarları birlikte barındırması, 3 milyarın üzerinde tüketicisiyle oluşturduğu pazar yapısı gibi unsurlarla dikkat çekiyor. Bölgenin Rusya, Orta Asya, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa ile kuracağı ilişkiler dünya ekonomisi için belirleyici rol oynarken; 21'inci yüzyılın bir "Pasifik yüzyılı" olacağı belirtiliyor.

 

 

 

 

Medyada

DUNYA

Yazdır

« Tüm Haberler