logo tobb logo tobbetu

Stratejik Planlamada Katılımcılık İçin Atölye Çalışması Yapıldı TEPAV'ın stratejik planlamada katılımcılık alanında yürüttüğü proje kapsamında çok sayıda merkezi idare kuruluşu temsilcisi yapılan atölye çalışmasıyla biraraya geldi.
Haber resmi
01/04/2011 - Okunma sayısı: 2963

ANKARA - TEPAV'ın İngiltere Büyükelçiliği hibesi ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) işbirliğinde yürüttüğü "Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Projesi" çerçevesinde 31 Mart 2011 Perşembe günü geniş katılımlı bir atölye çalışması yapıldı. Çalışmaya, 70'in üzerinde merkezi idare kuruluşundan 140 dolayında temsilci katıldı.

Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen "Stratejik Planlama ve Katılımcılık Atölye Çalışması" başlıklı toplantının açılışında, TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, DPT Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta ve İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı Giles Portman birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından DPT Kurumsal ve Stratejik Yönetim Daire Başkanı Anıl Yılmaz ile TEPAV Yönetişim Politikaları Analisti Emre Koyuncu tarafından katılımcılara proje hakkında bilgi verildi. Koyuncu, konuşmasında ayrıca merkezi kamu idarelerinde katılımcılığa ilişkin mevcut durumu ortaya koymak üzere hazırlanan araştırma raporunu da sundu.

Geçilen grup çalışmaları kapsamında ise katılımcılara, kuruluşların katılımcılık deneyimleri ve bu deneyimlerden çıkarılan dersler temelinde karşılıklı bir öğrenme ortamı oluşturuldu.

"Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Projesi", stratejik planlama hazırlık ve uygulama süreçlerinde katılımcılığı geliştirmeyi amaçlıyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla, DPT tarafından stratejik plan değerlendirmelerinde kullanılmak üzere "katılımcılık değerlendirme çerçevesi" oluşturulması ve katılımcılık konusunda farkındalığın geliştirilmesi hedefleniyor.

 

 

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler