logo tobb logo tobbetu

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari: "Türkiye ile Ortaklıkta Resmi Genişletiyoruz" Türkiye'de temaslarda bulunan Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, TEPAV tarafından düzenlenen toplantıda iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi.
Haber resmi
15/04/2011 - Okunma sayısı: 2397

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, gelecek nesillerin refahı için Türkiye ile Pakistan arasındaki resmin genişletilmesi gerektiğini vurgularken, bu kapsamda gündemde olan İstanbul - İslamabad Treni Projesi 'nin önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Zerdari, Ankara'daki temasları kapsamında beraberindeki heyetle, 14 Nisan 2011 Perşembe günü TEPAV tarafından düzenlenen "Değişen Küresel Senaryoda Pakistan - Türkiye İlişkileri" başlıklı yuvarlak masa toplantısına katıldı. Zerdari, toplantıda yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik diyaloğun yanı sıra bölgedeki gelişmeler ile Afganistan'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye için giriş kapısıyız

Zerdari, Türkiye ile Pakistan arasında derin bir dostluk olduğundan ve ilişkilerin bu olumlu seyrinin devam edeceğine olan inancından bahsetti. Son yıllarda Asya pazarındaki yükselişe işaret eden Cumhurbaşkanı Zerdari, iki ülke arasındaki ekonomik vizyona ilişkin bir soru üzerine de Pakistan halkının yaşam standartlarının geliştiğini ve Türkiye'den ortak projeler geliştirmesini istediklerini belirtti. Demokrasinin ve potansiyel kaynakların Pakistan'ın avantajları olduğunu ifade eden Zerdari, "Gelecek bizim, modern teknolojinin yardımıyla potansiyelimizi dünyaya transfer edebiliriz. Stratejik ortak Türkiye için giriş kapısıyız, birlikte hareket edip dünyaya çok şey sunabiliriz" şeklinde konuştu.

Yaşanan süreçte daha çok diyalog gerek

Zerdari, son dönemde Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan çalkantılar konusunda ise suikast sonucu yaşamanı yitiren eşi eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun diyalog yanlısı tavrına işaret etti ve yaşanan değişim sürecinde uluslararası kamuoyunun daha fazla iletişim kurmayı gündemine alması gerektiğini vurguladı. Asıf Ali Zerdari, Afganistan'daki savaş ortamının Pakistan'a etkilerine ilişkin soruyu da yine uluslar arasında iç diyaloğun önemine işaret ederek yanıtladı.

Sınırlı sayıda davetliye açık olarak düzenlenen toplantıya, diplomasi, iş dünyası ve medya ile düşünce kuruluşlarından temsilciler katıldı.


 

 

Yazdır

« Tüm Haberler