logo tobb logo tobbetu

Faiz Dışı Fazla Bütçe Performansı Düştü Ağustos 2006 bütçe sonuçlarının değerlendirildiği Mali izleme Raporu yayımlandı.
18/10/2006 - Okunma sayısı: 2497


Ağustos ayı Mali İzleme Raporu'nda, Maliye Bakanlığı'nca Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi'nin kümülatif olarak 473 Milyon YTL fazla verdiğinin açıklandığı hatırlatılarak, mahalli idare ve fon payları ile ilgili düzeltme yapıldığında fazlanın 1.048 Milyon YTL'lik açığa dönüştüğüne  dikkat çekilmektedir. Bütçe, ilk sekiz ay sonunda açıklandığı şekilde fazla değil yıl sonu bütçe açığı hedefinin % 7,5'ine karşılık gelen düzeyde bir açık vermiştir.

Rapora göre, harcamalar içinde öne çıkan gelişmelerden biri  de KİT'lere yönelik borç verme kaleminin % 131 oranında artış göstermesidir. Bu kalemin önemli bir bölümü TCDD'ye yapılan ödemelerdir (yaklaşık % 70'i). Bu durum, yıl sonuna yaklaştıkça TCDD başta olmak üzere KİT'lerin nakit dengesi açısından zorlanmaya başladıklarını göstermesi açısından önemlidir. Gelecek aylarda KİT'lerin nakit sıkıntısının artması ve kredi bulmakta zorlanmaları durumunda bu harcama kalemindeki artışın devam edeceği tahmin edilmektedir.

Etiketler: Mali İzleme, Bütçe,

Yazdır

« Tüm Haberler