logo tobb logo tobbetu

Türk ve Ermeni Sivil Toplumu TEPAV’da Buluştu "Türkiye - Ermenistan Araştırma Projesi" kapsamında düzenlenen çalıştayda, iki ülkeden sivil toplum temsilcileri güven tesisi ve uzlaşı için biraraya geldi.
Haber resmi
20/07/2011 - Okunma sayısı: 3212

ANKARA - TEPAV, 18 Temmuz 2011 Pazartesi günü Türkiye ve Ermenistan'dan sivil toplum kuruluşları temsilcilerini bir çalıştayla biraraya getirdi. Çalıştay, iki ülke arasında güven tesis etmek amacıyla sivil toplum aktörlerinin gerçekleştirebileceği çalışmalara rehberlik etmek amacıyla TEPAV tarafından German Marshall Fund of the United States (GMF)'in desteğiyle yürütülen "Türkiye -Ermenistan Araştırma Projesi" kapsamında gerçekleştirildi.

TEPAV'da düzenlenen çalıştaya, Ermenistan'dan Tevan Poghosyan (International Center for Human Development), Aghavni Karakhanian (Institute for Civil Society and Regional Development), Richard A. Giragosian (Regional Studies Center), Mikayel Hovhannisyan (Eurasia Partnership Foundation) ve Arthur Ghazaryan (Union of Manufacturers' and Businessmen of Armenia) katıldı. Çalıştaya katılan diğer sivil toplum temsilcileri ise; Delal Dink ve Burcu Becermen (Hrant Dink Vakfı), Ekrem Eddy Güzeldere (European Stability Initiative), Mert Onur (Friedrich Ebert Stiftung), Mark Cunningham (German Marshall Fund of the United States) oldu.

Gün boyu süren çalıştayda, öncelikle iki ülke arasındaki çatışmanın bir çerçevesi çizildi ve ardından Türk-Ermeni ilişkileri konusunun nasıl daha popüler hale getirilebileceği, bu alanda gelecekte ne gibi girişimler gerçekleştirilebileceği, tarafların süreçteki rolleri gibi pek çok konu tartışıldı.

TEPAV'ın davetlisi olarak Ankara'da bulunan Ermenistan heyeti, çalıştayın ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile de görüştü.

Araştırma, kurumlara rehberlik edecek

"Türkiye - Ermenistan Araştırma Projesi" kapsamında Ekim ayında iki ülke sivil toplum kuruluşları için rehber niteliği taşıyacak bir araştırma ortaya konacak. Sivil toplumdan aktörlerin hükümetlerarası normalizasyon ve uzlaşı sürecini nasıl destekleyebileceği konusunda değerlendirmelerin yer alacağı çalışmada, politika yapım sürecine katkıda bulunacak karşılıklı görüş ve önerilerin de altı çizilecek. Proje çıktıları, Türkiye ile Ermenistan arasında güven tesisi için sürdürülmekte olan programların ve kullanılan finansal araçların etki ile uygunluğunu değerlendirme konusunda geniş bir kesim için de faydalı olacak. Yapılacak araştırmanın bulguları, TEPAV'ın geçen yıldan bu yana sürdürmekte olduğu ve normalleşme sürecini Ermenistan ile Türkiye'nin ulusal gündeminde üst sıralarda tutmayı amaçlayan güven tesis etme çalışmalarının detaylandırılmasına yardımcı olacak.

 

 

 

Etiketler: Sivil Toplum,

Yazdır

« Tüm Haberler