logo tobb logo tobbetu

ABD ile Girişimcilikte İşbirliği Hız Kazanıyor ABD'nin, Türkiye'de TEPAV'ın koordinatörlüğünde yürütülen "Küresel Girişimcilik Programı"nın Direktörü Steven Koltai, İstanbul ve Ankara'da çeşitli temaslarda bulunacak.
Haber resmi
11/08/2011 - Okunma sayısı: 2565

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ABD'nin Ankara Büyükelçiliği arasında Haziran ayında imzalanan protokolle başlatılan "Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program/GEP) - Türkiye"de çalışmalar hızlandı. TEPAV tarafından koordine edilen Program'ın Küresel Direktörü Steven Koltai, 11-16 Ağustos 2011 tarihleri arasında Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunacak. Koltai, bu kapsamda Amerika ile iş yapan Türk işadamları, Türkiye'den girişimciler, girişimci adayları ile girişimciliğin eğitimi, finansmanı ve desteklenmesi süreçlerinde yer alan kurumlardan temsilcilerle biraraya gelecek. Koltai'nin ziyareti çerçevesinde Program kapsamında Türkiye ile ABD arasındaki işbirliği alanları da netlik kazanacak.

GEP Türkiye, Türk girişimcilerinin küresel bağlantılarını artırmayı, Türkiye'de girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi ve böylece Türkiye'nin inovasyon temelli bir ekonomiye geçişini hızlandırmayı hedefliyor. Programla, küresel ölçüde potansiyeli olan Türk girişimcilerin ortaya çıkarılması, bu girişimcilerin yabancı girişimci ve fonlarla biraraya getirilmesi, Türkiye'de girişimcilik eğitiminin ve girişimciliğe yönelik kamu politikalarının geliştirilmesi, girişimciliğe ilişkin başarı öykülerinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bu çerçevede iki ülke arasında "girişimcilik delegasyonunun ziyareti", "melek yatırımcılığın geliştirilmesi" ve "üniversitelerde girişimcilik eğitiminin geliştirilmesi" başlıkları altında çeşitli etkinlikler planlanıyor.

GEP Türkiye'nin faaliyete geçmesine ilişkin Mutabakat Zaptı, TEPAV Mütevelli Heyeti ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone arasında Haziran 2011'de imzalanmıştı. "Küresel Girişimcilik Programı", Türkiye'den önce 2010 yılında Mısır ve Endonezya'da faaliyete geçti.

Programın Türkiye ayağıyla ilgili daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Medyada

MILLIYET

Yazdır

« Tüm Haberler