logo tobb logo tobbetu

TEPAV, "Yerelleşme ve Yerel Yönetim Reformu”nu Tartışmaya Açıyor Kamu yönetimi reformu konusunda çalışan TEPAV, bu alanda katkıya açık bir tartışma süreci başlatıyor.
Haber resmi
26/09/2011 - Okunma sayısı: 4994

ANKARA –TEPAV, okurların katkısıyla kamu yönetimi reformunu tartışmaya açıyor. Bu kapsamda konuya ilişkin sağlıklı bir tartışma süreci başlatmak amacıyla, okurların katkıda bulunacağı bir dizi tartışma notu yayımlanacak. Söz konusu çalışmaların, Türkiye’de kamu reformu gündeminin bir parçası olan “yerelleşme ve yerel yönetim reformu” alanında çok çeşitli konuları kapsaması bekleniyor.

TEPAV Yönetişim Çalışmaları tarafından hazırlanacak notların ilki “Yerelde Siyasi Sorumlulukla Hizmet Sorumluluğunun Örtüşmemesi ve Seçim Sisteminden Kaynaklanan Temsil Sorunları” başlığını taşıyor. Bu çalışmanın ardından başlatılacak tartışma dizisi kapsamında “yerel yönetimlerin özerkliği”, “kamu yönetiminde yerelleşme-merkezileşme eğilimleri”, “demokrasi açığı”, “kent bazında hizmet koordinasyonu”, “hizmet kademelerinin çakışması” ve “reform önerileri” gibi konularda notlar yayımlanacak.

Sağlıklı bir tartışma süreci başlatmayı amaçlayan bu notlardaki değerlendirme ve öneriler okurların katkılarına açık olacak. Görüş ve öneriler bilahare yayınlanacak ve metinler bunlar dikkate alınarak gözden geçirilecek. Sürece katkıda bulunmak isteyen okurlar, görüşlerini selcuk.sertesen@tepav.org.tr mail adresine iletebilecek.

Yazdır

« Tüm Haberler