logo tobb logo tobbetu

Kamu Kurumlarına Katılımcılık Eğitimi Tamamlandı Kamunun stratejik plan hazırlama sürecinde katılımcılığın artırılmasına çalışan TEPAV, Başbakanlık ile 5 bakanlıktan temsilcilerin katılımıyla bir eğitim programı düzenledi.
Haber resmi
11/10/2011 - Okunma sayısı: 2736

ANKARA - TEPAV, "Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Projesi" kapsamında merkezi kamu kurumlarına yönelik eğitim programlarına devam ediyor.

"Katılımcılık Yol Haritası Eğitimi: Katılımcılığın Politika ve Planlamaya Dâhil Edilmesi" başlığını taşıyan eğitim programı, 3-6 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlendi. Programa, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden temsilciler katıldı. TEPAV, programın katkısıyla katılımcıların kendi kurumlarında katılımcılığın geliştirilmesi için bir yol haritası oluşturulmasını amaçlıyor.

Söz konusu eğitim programı, TEPAV tarafından İngiltere Büyükelçiliği Stratejik Program Fonu tarafından finanse edilen ve ana yararlanıcısının Kalkınma Bakanlığı olduğu "Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Projesi" kapsamında gerçekleştirildi.

Londra merkezli Office for Public Management (OPM)'ten Diane Beddoes'in eğitmenliğinde tamamlanan program çerçevesinde, kamu idarelerinin vatandaşlara ve kurumsal paydaşlarına daha duyarlı bir kamu hizmeti sunumuna ilişkin politikalarının geliştirilmesinde katılımcılığa ilişkin pratik bilgiler verildi ve grup çalışmaları gerçekleştirildi.  Programın eğitmeni de eğitim programının ardından iki ay boyunca taslak eylemlerin geliştirilmesinde internet üzerinden katılımcılara destek sağlayacak.

 

Toplantıda yapılan sunumlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yazdır

« Tüm Haberler