logo tobb logo tobbetu

Başbakanlık ile Bakanlık Temsilcilerine Katılımcılık Eğitimi Başladı 5 gün sürecek “Etkili Kamusal Katılım İçin Planlama, İletişim ve Teknikler Eğitimi” 17 Ekim Pazartesi günü başladı.
Haber resmi
17/10/2011 - Okunma sayısı: 2101

ANKARA – Kamu kurumlarının TEPAV’ın koordinatörlüğünde başta stratejik planlar olmak üzere politika süreçlerine halkın katılımı konusunda aldığı eğitimler devam ediyor. “Etkili Kamusal Katılım İçin Planlama, İletişim ve Teknikler Eğitimi” 17 Ekim 2011 Pazartesi günü başladı.

İngiltere Büyükelçiliği fonuyla yürütülen “Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Projesi” kapsamında düzenlenen üçüncü eğitim olan programa, proje yürütücüsü TEPAV ile ana yararlanıcısı Kalkınma Bakanlığı’ndan yetkililerin yanı sıra Başbakanlık ve 5 bakanlıktan temsilciler katılıyor.

Eğitimler, “planlama”, “iletişim” ve “teknik” başlıklarından oluşan 3 modül altında “Kamusal Katılım Uygulamacıları Uluslararası Derneği (International Association for Public Participation - IAP2)” tarafından veriliyor. TOBB – Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisler’de gerçekleştirilen eğitim programda ele alınacak başlıklardan bazıları şöyle:

“Kamusal katılım nedir?”; “Temeller, değerler ve etik konular”; “Anlaşılır bir plan ve hedefler nasıl geliştirilir?”, “Çıktıların değerlendirilmesi”; “Kamusal katılımın gerekliliği”; “Kişilerin süreçlere etkili bir şekilde katılımı nasıl sağlanır?”; “Kamusal katılıma özel etkili iletişimin nasıl olması gerektiği”; “Etkili kamusal katılımı destekleyen iletişim becerileri nelerdir?”,“Bilgiyi iletme yöntemleri”…

Yazdır

« Tüm Haberler