logo tobb logo tobbetu

TEPAV'ın Kamu Kurumlarıyla Yürüttüğü Katılımcılık Projesi Eğitimleri Tamamlanıyor TEPAV tarafından Kalkınma Bakanlığı ile yürütülen “Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Projesi”nde verilen eğitimlerde sona gelindi.
Haber resmi
14/11/2011 - Okunma sayısı: 2264

ANKARA – TEPAV’ın İngiltere Büyükelçiliği fonuyla yürüttüğü “Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Projesi” kapsamında kamu kurumlarına yönelik olarak gerçekleştirilen eğitimler tamamlanıyor. Başta merkezi kamu kurumları tarafından hazırlanmakta olan stratejik planlar olmak üzere politika geliştirmede paydaş katılımı konusunu ele alan ve geliştirmeyi amaçlayan proje süresince, böylelikle dört eğitim ve bir atölye çalışması gerçekleştirilmiş oldu.

“Katılım İçin Yöntemler Eğitimi”, 14-18 Kasım 2011 tarihleri arasında TEPAV’da gerçekleştiriliyor. Büyük bölümü projenin ana yararlanıcısı Kalkınma Bakanlığı’ndan olmak üzere Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan da temsilciler eğitime katılıyor. Eğitim, “Kamusal Katılım Uygulamacıları Uluslararası Derneği (International Association for Public Participation - IAP2)”nden Vikki Hilton tarafından veriliyor. Program ağırlıklı olarak ortak çalışma ve karar almaya dayalı yöntemlere odaklanırken, katılımcılara da bu doğrultuda kendi deneyimlerine uygun vakalar üzerinde çalışma imkânı veriyor.

Projeyle hangi eğitimler düzenlendi?

TEPAV, “Stratejik Planlama ve Politika Geliştirmede Katılımcılık Projesi” kapsamında daha önce de benzer eğitimler ile atölye çalışması düzenledi. Şubat ayında "Katılımcı Planlama Eğitmen Eğitimi" ile başlayan eğitim dizisi, Nisan’da "Stratejik Planlama ve Katılımcılık” başlıklı atölye çalışması ile devam etti. Ekim ayında ise "Katılımcılık Yol Haritası Eğitim Atölyesi: Katılımcılığın Politika ve Planlamaya Dâhil Edilmesi" ile “Etkili Kamusal Katılım İçin Planlama, İletişim ve Teknikler Eğitimi” başlıklı programlar düzenlendi. Eğitimlerden yaklaşık 20 kamu kuruluşu yararlandı. Son programla eğitimler tamamlansa da proje, Mart 2012 tarihinde son bulacak.

Yazdır

« Tüm Haberler