logo tobb logo tobbetu

TEPAV:'' Bütçe Açığı Ekim Sonunda 4.8 Milyar YTL''
25/12/2006 - Okunma sayısı: 2550

TEPAV, Merkezi Yönetim Bütçe açığının Ekim ayı sonunda 4,8 milyar YTL'ye ulaştığını açıkladı. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, bütçe'nin 3,8 milyar YTL açık verdiği bildirilmişti.

TEPAV'ın Raporu'nda, Ekim sonu itibarı ile bütçe performansı açısından yıl sonu hedeflerine ulaşılması konusunda bir sorun görünmediği bildirildi.

Rapor'a göre, Eylül ve Ekim aylarında harcamalar daha önceki aylara göre daha düşük çıkmakla birlikte, vergi dışı gelirlerden kaynaklı olarak geçmiş aylara göre yaşanan performans düşüklüğü açığın oluşmasında temel belirleyici oldu.

Bütçe açığında Eylül ayında başlayan olumsuz gelişmenin Ekim ayında da devam ettiğine dikkat çekilen Rapor'da şu ifadelere yer verildi:  "Buna rağmen, Ekim sonu itibarı ile bütçe performansı açısından yıl sonu hedeflerine ulaşılması konusunda bir sorun görünmemektedir. Ancak, daha önceki raporlarda ısrarla altını çizdiğimiz gibi, bu performansın arkasında 2006 yılına özgü bir defalık tedbir niteliğinde kabul edilebilecek uygulamalar olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Bu anlamda, prim affının başta Bağ-Kur olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarının gelir gider dengesinde yarattığı olumlu gelişme, TELSİM'in GSM geçmiş dönem paylarının vergi ceza ve faizleriyle TMSF tarafından özelleştirme tahsilatı çerçevesinde Hazine'ye yatırılması ve TELEKOM nakit fazlasının bütçeye girmesi, mevcut durumu belirleyen temel etkenler olmuştur."

Raporun tamamına ulaşmak için aşağıdaki pdf dokümanına tıklayınız.

Etiketler: Mali İzleme, Bütçe,

Yazdır

« Tüm Haberler