logo tobb logo tobbetu

Köşe Yazısı / Sarp Kalkan: "'Yeni' para politikasına IMF’den tatsız doğum günü hediyesi" TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Sarp Kalkan, Merkez Bankası'na ilişkin eleştiriler içeren IMF raporu konusunda "IMF’den bu sertlikte bir açıklama gelmesi ortada ciddi bir sorun olduğunun göstergesi" değerlendirmesinde bulundu.
Haber resmi
08/12/2011 - Okunma sayısı: 2550

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) son günlerde ardı ardına gelen olumsuz haberlerle baş etmeye çalışıyor. Son sürpriz (!) de dün IMF’den geldi. Dördüncü madde kapsamında değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Para Fonu (IMF) ekibinin raporunda, Türkiye ekonomisine ilişkin eleştiriler ve öneriler para politikasında ve dolayısıyla TCMB üzerinde yoğunlaştı.

Değerlendirmede TCMB aynen şu cümlelerle eleştirildi:

'Mali duruştaki sıkılaşma ve ihtiyatlı makro politikalarla birlikte, politika faizinde -ekonomik büyüme ve sermaye hareketleri üzerindeki olası etkisi göz önünde bulundurularak- temkinli bir artışa imkan olduğu düşünülmektedir. Enflasyon beklentilerinin yeniden kontrol altına alınabilmesi ve aracılık hizmetlerinde hızlı bir daralmanın engellenebilmesi için daha saydam ve tutarlı bir para politikası çerçevesi benimsenmesi önerilmektedir. Enflasyon tolerans bandının daraltılması ve enflasyon hedefinin kademeli olarak aşağı çekilmesi önümüzdeki dönemde sermaye hareketlerinden kaynaklanacak etkilerin bertaraf edilmesinde yardımcı olacaktır'...”

Köşe yazısının devamını okumak için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler