logo tobb logo tobbetu

TEPAV-ATO Girişimcilik Seminerleri… Girişimci adaylarıyla paylaşılan başarı öyküleri arasında iktisatçıyken animasyona duyduğu merak sonucu işe sıfırdan başlayıp bugün Sony’ye oyun geliştiren Nilay Yüce’ninki de var.
Haber resmi
02/05/2012 - Okunma sayısı: 4536

 

ANKARA – TEPAV Girişimcilik Enstitüsü, girişimci adayları ile girişimcileri buluşturarak, başarı öyküleri paylaşıyor. TEPAV’ın Ankara Ticaret Odası (ATO) ile sürdürdüğü “Girişimcilik Programı” kapsamında gerçekleştirilen seminer dizisi, Girişimcilik Programı’yla eğitim almaya hak kazanan girişimci adaylarına yönelik olarak düzenleniyor.

Seminerlerde bugüne kadar TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Üner Karabıyık, Viveka İnkübasyon Merkezi Şirket Ortakları Ece İdil Kasap ve Mehmet Emin Okutan, Lamagama Entertainment kurucuları Nilay Yüce ve Gökhan Ertem, Potential ekibinden Mehmet Oğuz ve Mehmet Çetin başarı hikayelerini gençlerle paylaştı.

Bu isimlerden Nilay Yüce, başarılı bir iktisatçı iken animasyona duyduğu merak sonucu her şeye sıfırdan başlayan ve bugün Sony Entertainment Playstation 3’ün resmi içerik geliştiricisi olarak çalışan bir girişimci…

İşsizliği göze aldı, istifa etti

Seminerde kariyer öyküsünü katılımcılarla paylaşan Yüce, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu. Aynı bölümden aldığı yüksek lisans derecesinin ardından kamu sektöründe deneyim kazanan Yüce, girişimci adaylarına başarılı kariyerine rağmen istifasını vererek animasyon işine nasıl girdiğini anlattı. Yüce, o zamanlar elinde sadece çalışırken Amerika’dan on-line aldığı tasarım eğitiminin bulunduğunu söyledi ve çocukluğundan beri meraklı olduğu bu iş için işsizliği göze aldığını ve 1 yıl boyunca da işsiz kaldığını paylaştı.

Firmanın temeli ODTÜ Teknokent’te atıldı

Yüce’nin Türkiye’de henüz çok gelişmiş olmayan bu alanda yapacağı kariyer için başlangıç noktası, TRT için çalışan bir animasyon firması oldu. Önceki işlerine göre çok daha düşük bir gelirle çalışmayı kabul ettiği bu kurumu ODTÜ Teknokent’in kurduğu Animasyon Oyun Teknolojileri İnkübasyon Merkezi izledi. Şu an ortak olduğu Gökhan Ertem ile orada tanıştığını belirten Nilay Yüce,  Ertem ile kısa bir süre sonra 2009 yılında Lamagama Oyun ve Animasyon Teknolojileri şirketini kurduklarını ve aynı sene Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile KOSGEB’den aldıkları AR-GE teşviklerinin de projelerini gerçekleştirmelerine yardımcı olduğunu anlattı. Yüce ve Ertem’in firması, 2010 yılından bu yana Sony Entertainment Playstation 3’ün resmi içerik geliştiricisi.

“Hesapsız iş güven kaybettiriyor”

Yüce, girişimci adaylarına “Hesapsız iş yapmayın” mesajı verdi. Kendilerine onlarca projenin ulaştığını ve bunların ortak noktasının hesabı yapılmadan projenin başarılı olacağına duyulan güven olduğunu söyleyen Yüce, “’Biz bunu yaparız ve çok satar abi’ diyen o kadar çok kişi var ki. Ama aslında nasıl yapacaklarını düşünmüyorlar bile. Maliyetinin ne olacağı gibi bilgilere sahip değiller. Hesapsız iş güven kaybettirir. En çok da kendinize olan güveninizi…” dedi.

 

 

Etiketler: Girişimcilik,

Yazdır

« Tüm Haberler