logo tobb logo tobbetu

Türkiye'nin En Hızlı Şirketleri ABD Yolcusu... Türkiye 25 yarışmasını kazanan şirketlerin katılımına açık olan ziyarette, ABD’de iş yapma ve ortaklıklar üzerine temaslar gerçekleştirilecek.
Haber resmi
04/07/2012 - Okunma sayısı: 1945

 

ANKARA – TEPAV’ın, TOBB öncülüğünde AllWorld Network ile yürüttüğü Türkiye 25 Projesi kapsamında Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin yöneticileri, 9-13 Temmuz 2012 tarihleri arasında ABD’yi ziyaret edecek. Başarılı Türk şirketlerinin dünyayla olan bağlantılarını kuvvetlendirmeyi amaçlayan programın etkinlikleri arasında Türk ve ABD’li şirketleri biraraya getirecek oturumlar, ABD’de iş yapma panelleri ve ABD Senatosu ile Kongre’ye ziyaretler yer alıyor.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerine açık olan program, 9-11 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacak Boston ziyareti ile başlayacak. Şirketler, AllWorld Network tarafından Harvard Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenecek olan ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika ülkeleriyle Pakistan ve Hindistan’ın hızlı büyüyen şirketlerinin yöneticilerinin de yer alacağı AllWorld Harvard Zirvesi’ne katılacak. Bu çerçevede programla ABD’nin yanı sıra Suudi Arabistan, Pakistan ve Körfez bölgesinden şirketlerle de biraraya gelinecek. Programın 11-13 Temmuz 2012 tarihleri arasında Washington DC’de gerçekleştirilecek bölümüne ise sadece Türk şirketleri katılacak. Bu kapsamda Aspen Enstitüsü’nde ABD piyasasında iş yapmanın yollarının anlatılacağı paneller düzenlenecek ve ABD Senatosu ile Kongre ziyaret edilecek. Program etkinlikleri arasında Türkiye’nin Washington DC Büyükelçiliği’nde verilecek akşam yemeği de yer alıyor.

Türkiye 25 Projesi hakkında

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 25 şirketini tespit etmek üzere geçen yıl TOBB öncülüğünde TEPAV ile AllWorld Network tarafından bir yarışma düzenlendi. 2008-2010 dönemi ciroları dikkate alınarak belirlenen Türkiye 25’in kazananları, 3 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da yapılan II. Küresel Girişimcilik Zirvesi’nde açıklandı. Şirketlere ödülleri, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından verildi. Proje, Türk girişimcilerin, başarılarının ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurulmasıyla iş fırsatları sağlamasını amaçlıyor.

Yazdır

« Tüm Haberler