logo tobb logo tobbetu

Yerel ve Bölgesel Kalkınma Kuruluşları TEPAV'da toplandı Toplantıda Türkiye'nin bölgesel kalkınma politikası ve kurumsal deneyimleri tartışıldı.
14/09/2007 - Okunma sayısı: 2925

İki bölümden oluşan toplantının ilk bölümünde, Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV), Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV), Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKAP), GAP Girişimci Destekleme Merkezleri (GİDEM), Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (MEKİK), Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ), Erzurum Erzincan Bayburt İlleri Kalkınma Birliği, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) ve Orta Karadeniz Kalkınma Birliği (OKAB) gibi yerel ve bölgesel kalkınma üzerine çalışmakta olan kuruluşların geçtiğimiz dönemdeki faaliyetleri aktarıldı, başarılı çalışmaları ve sorun alanları üzerine yorumlar paylaşıldı.

İkinci bölümde, ODTÜ Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Gülçin Tunç Yerel Ekonomik Kalkınmayı Etkileyen Etmenler konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından, Türkiye'nin bölgesel kalkınma politikası ve kurumsal deneyimleri konusunda yapılan tartışmayla toplantı sona erdi.

İlki Bölgesel Kalkınma Ajansları Ağ Oluşturma Toplantısı adıyla 14 Eylül 2005'te yapılan bu toplantının sonuçlarıyla ilgili bir politika notu önümüzdeki günlerde bu sayfada yayınlanacak. Ayrıca, 25-26 Ekim 2007 tarihlerinde İzmir'de ikincisi gerçekleştirilecek olan Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu'nda sunulacak.

Yazdır

« Tüm Haberler