logo tobb logo tobbetu

Dört AB Başkentine “Arap Dünyasındaki Dönüşüme AB ile Türkiye’nin Katkıları” Turu… TEPAV AB Enstitüsü Direktörü Eralp’in de katılacağı toplantı dizisi, Alman Bertelsmann Vakfı tarafından düzenlenecek.
Haber resmi
05/11/2012 - Okunma sayısı: 2001

 

ANKARA – Bertelsmann Vakfı tarafından 12-16 Kasım 2012 tarihleri arasında dört Avrupa Birliği üyesi ülke başkentine “Arap Dünyasında Dönüşüm ve AB ile Türkiye’nin Bu Dönüşüme Olası Katkıları ve ABD’nin Rolü” başlıklı bir toplantı turu (roadshow) gerçekleştirilecek. Berlin, Brüksel, Paris ve Varşova’da gerçekleştirilecek yuvarlak masa toplantılarından oluşacak etkinliğe, Türkiye’den panelist olarak TEPAV AB Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp katılacak.

Panelistler Bertelsmann Vakfı’nın Mayıs 2012’de yayımladığı “Avrupa, Türkiye ve Akdeniz” başlıklı kitabına katkıda bulunan araştırmacı, diplomat ve gazetecilerden oluşuyor. Heyet, düzenlenecek toplantılarda görüşlerini söz konusu ülkeden hükümet yetkilileri, parlamenterler, diplomatlar, gazeteciler ve araştırma kuruluşlarından temsilcilerle paylaşacak. Toplantıların Brüksel’deki bölümü Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleşecek.

Toplantılarda, Arap dünyasındaki dönüşümün gelişimi, bu gelişimin olumlu yönde demokratik konsolidasyon ile ekonomik refah yönünde gelişimi için AB ve Türkiye işbirliğinin önemi, dönüşüm sürecindeki ülkelerin Türkiye ve AB’den beklentileri ile yeni ABD yönetiminin bu süreçteki rolü ayrıntılı bir şekilde değerlendirilecek. TEPAV AB Enstitüsü Direktörü Eralp, bu kapsamında, “Türkiye ile AB’nin Arap Dünyasındaki Dönüşüme ve Çatışma Çözümü Sürecine Katkı Sağlama Potansiyeli ve Sınırları” konulu bir sunum yapacak.

Panelistler kimler?

Toplantı dizisinin panelistleri Eralp’in yanı sıra Türkiye, Fas, Tunus, Suriye ve Libya’da AB Büyükelçiliği yapmış olan Marc Pierini; Körfez Ülkeleri Araştırma Merkezi (Gulf Research Center) Direktörü Abdulaziz Sager; Suriyeli İspanyol İnsan Hakları Aktivisti ve Carlos Üniversitesi (Madrid) Öğretim Üyesi Leila Nachawati; Atlantik Konseyi Rafik Hariri Ortadoğu Merkezi (Atlantic Council’s Rafik Hariri Center for the Middle East) Direktörü Michelle Dunne ve Mısırlı Gazeteci Lina Atallah olacak.

Yazdır

« Tüm Haberler