logo tobb logo tobbetu

İzmirliler, İlin Geleceği Hakkında Söz Sahibi… İzmir Vatandaş Toplantısı’nda biraraya gelen yüzlerce vatandaş, tartışma ve oylamalarla ilin kalkınma gündemine katkı verdi.
Haber resmi
12/05/2013 - Okunma sayısı: 2402

 

İZMİR -  İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) koordinatörlüğünde ve TEPAV’ın desteğiyle 12 Mayıs 2013 Pazar günü yaklaşık 500 vatandaşın katılımıyla “İzmir Vatandaş Toplantısı” düzenlendi. Toplantının tüm gün süren tartışma ve oylamalarına büyük katılım gösteren İzmirliler, 10 yıl sonra yaşadıkları ili hangi noktada görmek istediklerini tartışarak İzmir’in kalkınma gündemine katkı verdi.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda düzenlenen toplantı, Türkiye’de faaliyet gösteren GSM operatörleri kullanıcılarından İzmir’de yaşayan rastsal olarak belirlenen yaklaşık 500 vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda kent ekonomisi ile sosyal ve kültürel alt yapıyı güçlendirmek, yaşam kalitesini iyileştirmek için yapılması gerekenlere ilişkin vatandaşların görüşleri değerlendirildi.

Halkın katılımı için yenilikçi yaklaşım: Vatandaş toplantıları

TEPAV'ın geçtiğimiz yıl 12 ilde binlerce kişinin katılımı ile düzenlediği "Anayasa Platformu Vatandaş Toplantıları-Türkiye Konuşuyor" için geliştirdiği yenilikçi yaklaşım, toplantıda İzmir'in kalkınma stratejilerinin hazırlanması sürecine vatandaşların katılımını sağlamak amacıyla kullanıldı. Vatandaşlar İzmir’in gelecek 10 yılına ilişkin beklentilerini tartışarak birlikte oluştururken İzmir Kalkınma Ajansı tarafından oluşturulan taslak kalkınma öncelik ve hedeflerine de görüş verdi.

İzmir Bölge Planı çalışması kapsamında yapıldı

Toplantının açılışında konuşan İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can, vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, 2014 – 2023 İzmir Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında konunun asıl muhatapları olan vatandaşların beklentilerini ön plana alarak bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti. İzmir halkının beklentilerini tam anlamıyla ortaya koymak ve ortak akıl çerçevesinde hareket etmek istediklerini vurgulayan Can, 2023 yılında İzmir’i dünya kenti yapmak hedefinde olduklarını ifade etti. Can, şöyle devam etti:

“Bu toplantıyla hem vatandaşın plan önceliklerine ilişkin görüşleri ve katkısı alınıyor hem de bölge planının geniş kesimlere tanıtılması sağlanıyor. 2014 – 2023 İzmir Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında ayrıca, planlama sürecine İzmirlilerin doğrudan katılımını sağlamak üzere bir de internet portalı oluşturuldu. İzmir Bölge Planlama Portalı (www.izmiriplanliyorum.org) süreçte dinamik katılımı sağlamak ve süreç hakkında İzmirlilere bilgilendirmeler yapmak amacıyla kullanılıyor.”

Konuşmaların ardından vatandaşlarla interaktif olarak gerçekleştirilen tartışma ve oylama kısmına geçildi. Tüm gün süren tartışmalarda vatandaşlar, yuvarlak masalarda biraraya geldi. Yapılan tartışmalar, masalarda görevli üniversiteli gençler tarafından raporlandı. Vatandaşlar ayrıca,  masalarda bulunan oylama cihazlarıyla kendilerine yöneltilen sorulara cevap vererek sonuçları anında salondaki ekranlara yansıtılan oylamalara katıldı.

 

Toplantının videosuna ulaşmak için tıklayınız.


Çalışmayı takip edebileceğiniz sosyal medya adresleri ise şöyle:

Facebook.com/izmiriplanliyorum

Twitter.com/izmirplan

Medyada

MEDIA CAT

Yazdır

« Tüm Haberler