logo tobb logo tobbetu

T20’den G20’ye iklim değişikliği, İnternet yönetişimi ve göçmen krizini gündeme alma çağrısı … TEPAV’ın ve CIGI’nın Think 20 Türkiye kapsamında ortaklaşa düzenledikleri ikinci konferans Ottova’da yapıldı.  
Haber resmi
06/05/2015 - Okunma sayısı: 2036

 

Ottava — CIGI ve TEPAV’ın ortaklaşa düzenlediği Think 20 konferansında G20’ye iklim değişikliği, İnternet yönetişimi ve göçmen krizi gibi yeni konuları gündeme alma çağrısı yapıldı.

CIGI ve TEPAV’ın Think 20 Türkiye kapsamında ortaklaşa düzenledikleri ikinci konferans Ottova’da 3-5 Mayıs günlerinde gerçekleşti. Toplantıya 11 G20 ülkesinden düşünce kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmalarını eski Kanada Başbakanı Paul Martin, CIGI Başkanı Rohinton P. Medhora ve TEPAV G20 Araştırmaları Merkezi Direktörü Ussal Şahbaz’ın yaptığı konferansta TEPAV Finans Enstitüsü Direktörü Fatih Özatay da “Küresel Ekonomik Dengesizlikler” başlıklı bir sunum yaptı.

Konuşmasında G20 başkanlığının ilk kez bir müslüman ülke tarafından yürütülmesinin önemine dikkat çeken Paul Martin, Think 20 faaliyetleri açısından şu ana kadar en başarılı olanının da Türkiye dönemi olduğunu söyledi.

Toplantıda politik bir platform olan G20’nin teknik konularla sınırlı kalmasının imkansızlığı vurgulandı. Türkiye dönem başkanlığının önceliklerinden olan G20’yi daha kapsayıcı yapmanın bir yolunun da halkın gündemindeki konuların ele alınması olduğuna dikkat çekilen toplantıda Ebola krizi, Akdeniz göçmen krizi ve artan siber saldırılar gibi konuların da G20 gündemine girmesinin kaçınılmaz olduğu tartışıldı. Öte yandan, bu seneki zirveye Paris’teki iklim değişikliği konferansı öncesi bu konunun damga vurmasının beklendiği dile getirildi.

Toplantıda ayrıca Arjantin’deki borç krizi, küresel finansal reform gündemi, altyapı yatırım gündemi, IMF ve Dünya Bankası yönetim reformu gibi konular da ele alındı.

Yazdır

« Tüm Haberler